חגיגה של טעמים בינלאומיים עם קרפצ'יו קולורבי ועליו סשימי דג אינטיאס המוגש עם טחינה צ'ילי חריפה. , עשיר בטעמים, מעוצב וחגיגי, מתאים לארוחה זוגית או לאירוח עם חברים ומשפחה.
פחות מדקה
זמן קריאה:
דקות
שילוב טעמים מנצח של סשימי דג אינטיאס, קרפצ'יו קולורבי המוגש עם טחינה צ'ילי חריפה. מתכון של השפית ללי האס לטחינה טורקיז.
מצרכים (לכ-2-3 מנות):
200 גרם פרוסות דג אינטיאס
1 קולורבי
2 צנוניות בייבי
1 בצל שאלוט קצוץ
1 צ'ילי אדום קצוץ דק
צרור עלי עירית קצוצה
2-3 כפות שמן זית
לטחינה:
¼ כוס טחינה גולמית "טורקיז"
1 כפית צ'ילי יבש
½ כוס מים
צרור עלי כוסברה
½ לימון סחוט למיץ
½ כפית מלח
אופן ההכנה:
- פורסים את הקולורבי לפרוסות דקיקות של קרפצ'יו.
- פורסים שתי צנוניות על מנדולינה פרוס דק.
- חותכים את פרוסות הדג לקוביות קטנות מעט מכותר הקולורבי.
- מרכיבים את המנה: מסדרים על כל פרוסת קולורבי שתי פרוסות סשימי אינטיאס,
פרוסת צנונית, מעט שאלוט קצוץ, עירית קצוצה וצ׳ילי אדום קצוץ דק קטן. - מכינים את הטחינה: בכוס מוט בלנדר שמים טחינה, צ'ילי יבש
(אפשר להוסיף שני סנטימטר של צ'ילי אדום טרי), מעט כוסברה, מלח, לימון ומים וטוחנים הכל לטחינה חלקה. - מזליפים מעל כל קרפצ'יו וסשימי מהטחינה ומעל הכל שמן זית ומגישים.
תכינו ותפתעו במעדן יפיפה
*טחינה טורקיז הטחינה המעודפת עלי ניתן להשיג בחנויות מובחרות וינות ביתן