Skip to content

קרפצ'יו קולורבי במלית סשימי אינטיאס וטחינה

חגיגה של טעמים בינלאומיים עם קרפצ'יו קולורבי ועליו סשימי דג אינטיאס המוגש עם טחינה צ'ילי חריפה. , עשיר בטעמים, מעוצב וחגיגי, מתאים לארוחה זוגית או לאירוח עם חברים ומשפחה.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

שילוב טעמים מנצח של סשימי דג אינטיאס, קרפצ'יו קולורבי המוגש עם טחינה צ'ילי חריפה. מתכון של השפית ללי האס לטחינה טורקיז.

צילום:שירן כהן

מצרכים (לכ-2-3 מנות):

200 גרם פרוסות דג אינטיאס
1 קולורבי
2 צנוניות בייבי
1 בצל שאלוט קצוץ
1 צ'ילי אדום קצוץ דק
צרור עלי עירית קצוצה
2-3 כפות שמן זית

לטחינה:

¼ כוס טחינה גולמית "טורקיז"
1 כפית צ'ילי יבש
½ כוס מים
צרור עלי כוסברה
½ לימון סחוט למיץ
½ כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הקולורבי לפרוסות דקיקות של קרפצ'יו.
  2. פורסים שתי צנוניות על מנדולינה פרוס דק.
  3. חותכים את פרוסות הדג לקוביות קטנות מעט מכותר הקולורבי.
  4. מרכיבים את המנה: מסדרים על כל פרוסת קולורבי שתי פרוסות סשימי אינטיאס,
    פרוסת צנונית, מעט שאלוט קצוץ, עירית קצוצה וצ׳ילי אדום קצוץ דק קטן.
  5. מכינים את הטחינה: בכוס מוט בלנדר שמים טחינה, צ'ילי יבש
    (אפשר להוסיף שני סנטימטר של צ'ילי אדום טרי), מעט כוסברה, מלח, לימון ומים וטוחנים הכל לטחינה חלקה.
  6. מזליפים מעל כל קרפצ'יו וסשימי מהטחינה ומעל הכל שמן זית ומגישים.
    צילום: שירן כהן

    תכינו ותפתעו במעדן יפיפה

*טחינה טורקיז הטחינה המעודפת עלי ניתן להשיג בחנויות מובחרות וינות ביתן

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן