Skip to content

כריך פסטרמה חלומי ללא גלוטן

כריך פסטרמה עשיר ללא גלוטן שנותן מענה ראוי לצלייקים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
כריך פסטרמה רומנית עשיר ללא גלוטן (צילום טלי)
כריך פסטרמה רומנית עשיר ללא גלוטן (צילום טלי)

גם למי שרגיש לגלוטן מותר להנות מכריך טעים, כשחברתי יוליה התקשרה להתייעץ אילו כריכים יכולה לשלוח עם בנה לטיול החלטתי להפתיע אותם והכנתי להם לחמניות מלאות סיבים וטעימות ,
את הלחמניה לארוחת הצהרים הכנתי עם סלט ביצים שעומרי מאד אוהב, פסטרמה רומנית מעולה של מעדני יחיעם העשויה מנתח בקר ומצופה בפלפל שחור גרוס. בשרנית וטעימה בכריך
הוספתי מעט ירקות ועומרי כתב לי בווטסאפ, כבר בטיול, שזה היה כריך חגיגה. טעים ומשביע.

נתחיל מהכנת לחמניות ללא גלוטן
הלחמניות משלבות מספר קמחים שאני נוהגת לטחון לבד. ניתן להשתמש בקמחים מאותו הסוג. מומלץ לשקול במדיוק

לחמניות ללא גלוטן (צילום: טלי )

מצרכים
את הקמח אני טוחנת לבד בבלנדר נינג'ה, חייבים להגיע למצב של קמח דק
ניתן גם להשתמש בקמחיים קנויים.
350 כוסמת ירוקה/ קמח כוסמת ירוקה
50 אורז לבן / קמח אורז
100 עדשים כתומות/ קמח עדשים
1כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
לערבב היטב.

550 מ"ל מים פושרים אחרי הרתחה (שיהיו מעט חמימים)
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות גרם שמן זית
10 גרם ( כפית גדושה) מלח הימלאיה טחון דק
לעיטור
ביצה עם מעט מלח(לתת לעמוד כעשר דקות למריחה קלה)
שומשום/קצח

ההכנה
1. בקערת המיקסר לשם המים הפושרים, השמרים וסוכר לערבב היטב ולהמתין עד שהנפח מכפיל את עצמו.
2. להוסיף לקערת המיקסר בהדרגה תוך כדי ערבוב את תערובת הקמחים ושמן הזית.
3. להוסיף את המלח כשהבצק מתחיל להתאחד ולערבב עד דקה נוספת.(אין צורך בלישה ארוכה כי אין גלוטן)
4. להעביר לקערת תפיחה ולכסות עם שקית את קערהלפחות למשך שעה או עד שהכמות מכפילה את עצמה ( לי לקח בחורף שעה וחצי )
5. להניח על שיש משומן (עם מעט שמן זית), לחלק לכדורים (כ8-9 כדורים) (בערך  80-100 גרם כל כדור).
6. לרדד כל כדור ואז לגלגל
7. להניח את הלחמניות בתבנית האפייה לכסות ולהתפיח כחצי שעה|
8. לאחר ההתפחה למרוח ביצה, אני מורחת פעמיים לשלמות המריחה ולפזר שומשום/ קצח
9. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-30 דקות עד הזהבה

סלט ביצים
סלט ביצים עשיר ומיוחד שבעונת האבקדו ניתן להוסיף אבוקדו חתוך לקוביות

צילום: טלי

המצרכים
6 ביצים קשות
1 בצל לבן קצוץ דג
1 בצל ירוק קצוץ(לחלופין עירית
מיונז לפי הטעם
מלח ופלפל לבן
ההכנה
לגרר את הביצים על פומפיה גסה
להוסיף את יתר המרכבים ולערבב היטב

הרכבת הכריך פסטרמה רומנית 

1.לחתוך את הלחמניה לארוכה
2. לצרוב את החלק הפנימי על מחבת פסים משומנת
3. למרוח סלט ביצים בנדיבות בחלק התחתון של הלחמניה
בחלקה העליון למרוח שכבה דקיקה מסלט הביצים
4. מעל לפזר מעט חסה קצוצה מתובלת ופרוסות עגבניה.
5. לגלגל פרוסות פסטרמה רומנית של מעדני יחיעם ולהניח על סלט הביצים
6. לעטוף היטב בנייר סנדווצים ומעל ניילון נצמד.
מתאים לפקניקים וארוחת ערב קלה

פסטרמה בקר בסגנון רומני

 

צילום: טלי

נתחי כתף בקר מעוצבים ומעושנים, בציפוי פלפל שחור גרוס, ללא גלוטן, עם אחוז חלבון גבוה ורק 3% שומן,
הפסטרמה החדשה מצטרפת לסדרת הפסטרמות המצליחה של יחיעם הכוללת:
*פסטרמה בטעם של פעם
*פסטרמה ברביקיו על האש
*פסטרמה הודו מעושנת
*כתף בקר מעושן

כל הפסטרמות ללא גלוטן  והם משווקים באריזות נוחות של 250 גרם.
במבחן הטעם: הפסטרמה בשרנית ובתיבול עדין, התאימה גם לילדים וגם למבוגרים.
מומלץ בחום
*הערה
ככל שתרבו בפרוסות פסטרמה ושילובים בניהן כך הכריך יהיה טעים יותר

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן