Skip to content

פרגיות במלית אורז בניחוח הדרי

מנה מרשימה של פרגיות ממולאות אורז ועדשים בניחוח ממכר של הדרים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

פרגיות ממולאות ללא הרבה עבודה המשלב בין מתקתק למתובל שאני מדייקת אותו, למרות שישנם כאן שימוש, סילאן ותפוזים אני יכולה להעיד שהמנה מדויקת להפליא בטעמים ולא מתוקה. זוהי ארוחה בתבנית ובתוספת סלט ירקות משמשת מנה עיקרית מרשימה לכל ארוחה.

צילום: טלי

השתמשתי במתכון  פרגית ארוכה עם עור. מדובר על כרע שלם (פולקע וירך ) מפורק מהעצם. מציעה לא לותר על העור הוא שומר שהפרגית לא תפרק ותייבש.

המצרכים
6 פרגיות ארוכות עם עור למילוי
1 תפוז פרוס דק
1 מקל קינמון

מצרכים למלית
1 כוס אורז
¼ כוס עדשים שחורות/ מאש
¼ כוס שמן
2 כוסות מים
1 בצל גדול קצוץ
½ פלפל ירוק חריף (אופציונלי)
2-4 שיני שום כתוש
1 כפית בהרת
½ כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
¼ כפית קינמון
½ כוס פטרוזיליה
½ כוס שמיר
גרידת תפוז
גרידת לימון
1 כף סילאן

צילום: טלי
צילום: טלי

לרוטב 
1 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז
גרידת לימון
¼ כוס סילאן
⅓ כוס מים
¼ כוס שמן
1 כפית פפריקה
½ כפית כורכום
1 כפית בהרת
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ 1 כפית מלח
¼ כפית קינמון
1 תפוז פרוס לפרוסות דקות
1 מקל קינמון

הכנת הפרגיות
ערבבו את כל חומרי הרוטב בקערה
השרו את הפרגיות ברוטב לחצי שעה עד לילה

הכנת המילוי

בסיר רחב הכניסו את השמן, ,בצל ,ופלפל חריף ירוק וטגנו בחום בינוני עד שקיפות הבצל.
הוסיפו את  השום, המלח ,תבלינים  וטגנו כ 1-2 דקות .
הוסיפו את הוסיפו את האורז העדשים והמים והביאו לרתיחה.
כסו הנמיכו ובשלו עד כ5 דקות המתינו עשר דקות לספיגת המים
וערבבו את הירק לתוך האורז והעדשים
הוציאו את הפרגיות מהרוטב
מלאו את הפרגיות בצד הרחב וגלגלו וצופפו בתבנית
שאריות האורז במידה ונותר לפזר סביב הפרגיות בצמוד לדופן
הניחו את מקל הקינמון ופרוסות התפוזים
מזגו את הרוטב לתבנית
כסו בעזרת נייר אפייה רטוב ומעליו נייר אלומיניום
צלו שעה בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות
הסירו את הכיסוי  ולצלות עד השחמה בערך 20-30 דקות

בתאבון (צילום: טלי)

תכינו ושתפו בתוצאה

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן