בזמן שהילדים רצים סביב המדורה, אתם יכולים להבעיר איזה קוקטייל נחמד, שירשים את כל ההורים המשגיחים… שי שגב מלמד איך לשרוף את הסנדק ולהבעיר את הלמבורגיני
מאת שי שגב
תנו לילדים לשחק סביב המדורה, ואתם תתעסקו עם קוקטיילים בוערים שירשימו את כל ההורים המשגיחים. שני מתכונים לפירומנים ברוח החג, אך הכי חשוב – התרחקו, איספו שיער ארוך והכינו בקבוק סודה גדול בהישג יד. למקרה ש-, אתם יודעים…
קיימים עשרות קוקטיילים בוערים, והעקרון של כולם זהה: הם מכילים מספיק כוהל, בין אם מעורבב ובין אם בשכבה העליונה שלהם, כך שאפשר להדליק אותם.
חלק מהמשקאות ניצתים מיד, וחלק יש לחמם מעט לפני שמנסים להדליק אותם. יחד עם זאת, לפני שניגשים לשתות מהם, יש לכבות את האש על ידי הנחת צלחת קטנה על הכוס, ויש לוודא בנגיעה ארוכה שהשוליים לא חמים, לפני שמגישים את הכוסית לפה.
.
הסנדק השחור
קוקטייל קלאסי שנהוג לשתות בכוס נמוכה או בכוס קוניאק על בסיס וויסקי עם נגיעה של אמרטו:
חומרים
- 60 מ"ל וויסקי בלאק בוש
- 15 מ"ל מונין קרמל
- 30 מ"ל ליקר אמרטו
- 30 מ"ל גראנד מרנייה אדום
אופן ההכנה
מכניסים את הבלאק בוש, המונין והאמרטו לתוך שייקר בתוספת מספר קוביות קרח ומנערים היטב. בכוס נמוכה או כוס קוניאק מוסיפים את הגראנד מרנייה ומדליקים… בזמן שהכוס בוערת מסננים את הנוזל מהשייקר היישר על הבערה ומגישים.
.
פליימינג למבורגיני
חומרים
- 60 מ"ל סמבוקה
- 30 מ"ל קלואה
- 60 מ"ל קירסאו כחול
- 60 מ"ל אייריש קרים
אופן ההכנה
מוזגים את הקלואה והסמבוקה בכוס קוקטייל. הקורסאו והאייריש קרים מגישים בשני שוטים בנפרד. מבעירים את כוס המרטיני ותוך כדי שופכים את השוטים פנימה. יש לשתות את המשקה במהירות תוך כדי הבעירה דרך קשית. זהירות – משכר מאד !!!