Skip to content

ממטבחה של אמא: טארט משמשים קייצי

עונת המשמשים הקצרה עכשיו בשיאה, ולזמן קצר בלבד. אפי בלה מביאה את המתכון הלוהט לטארט משמשים וקרם שקדים. אחרי שטעמתם והתחמם הלב, לא תרצו לצאת מהמזגן כל הקיץ
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

עונת המשמשים הקצרה עכשיו בשיאה, ולזמן קצר בלבד. אפי בלה מביאה את המתכון הלוהט לטארט משמשים וקרם שקדים. אחרי שטעמתם והתחמם הלב, לא תרצו לצאת מהמזגן כל הקיץ

מאת אפי בלה

בילדותי חיכיתי שתתחיל עונת המשמשים, כדי שאוכל לאסוף אג'ואים (כן, אני ירושלמית לשעבר. בתל-אביב זה נקרא גוגואים). היה לי יתרון גדול על פני שאר החבר'ה, מפני שבגינת הוריי צמחו שני עצי משמש מפוארים.

טארט משמש וקרם שקדים, צילום: אפי בלה
טארט משמש וקרם שקדים, צילום: אפי בלה

כיום, אני מנסה לשכנע את ילדיי לאסוף את הגלעינים, אבל הם פחות מחוברים לעניין, ומעדיפים, לצערי, משחקים מפלסטיק פנטסטיק.

אני מחכה למשמשים מסיבה אחרת: אני אוהבת לשלב אותם באפייה. עוגות משמש הן מעדן של ממש. לכן, כשמתחילים המשמשים להופיע בשווקים, אני יודעת שצריך למהר, שכן אני על זמן שאוּל – לצערי תקופת המשמשים קצרה ביותר.

מאפה המשמש האהוב עליי ביותר הוא טארט משמש וקרם שקדים. מאפה חמוץ מתוק שמתאים מאוד לימי הקיץ הלוהטים. הכינו מהר לפני שייגמר !!!

מתכון לטארט משמשים וקרם שקדים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + אפייה        מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ

חומרי הגלם: אל תשכחו את המשמשים. צילום: אפי בלה
חומרי הגלם: אל תשכחו את המשמשים. צילום: אפי בלה

חומרים לבצק

  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • תבנית טארט בקוטר 24

חומרים לקרם השקדים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 20 גרם קורנפלור
  • 20 מ"ל רום (לשתייה, לא תמצית)
  • כ-9 משמשים טריים חצויים
  • מעט סוכר לבזיקה על המשמשים
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

הבצק שחזר מהכפור. צילום: אפי בלה
הבצק שחזר מהכפור. צילום: אפי בלה

הבצק

  1. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים עד קבלת כדור בצק. לא לעבד יותר מדי כדי לא להרוס את פריכות הבצק.
  2. אוספים את הבצק לכדור מועכים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במקרר לפחות שעה.
  3. מרדדים ומניחים את הבצק בתבנית המיועדת לטארט. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
  4. מקררים לשעה נוספת.
משמשים משתזפים בקרם שקדים, צילום: אפי בלה
משמשים משתזפים בקרם שקדים, צילום: אפי בלה

קרם השקדים

  1. מכניסים את הסוכר והחמאה למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתאחדים.
  2. מוסיפים את הביצים לסירוגין. עוצרים מדי פעם ומגרדים בעזרת מרית את התחתית והדפנות של הקערה.
  3. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקורנפלור והרום ומעבדים לקרם חלק.
  4. שומרים במקרר עד שהקרם מתקשה.

הרכבת העוגה

  1. מורחים את קרם השקדים על הבצק הקר.
  2. חורצים בעדינות, על הצד החיצוני של המשמש סימנים של שתי וערב (משאירים את הפרי שלם).
  3. מניחים את חצאי המשמש על הקרם, כשהצד החיצוני כלפי מעלה.
  4. מפזרים סוכר על כל אחד מהמשמשים.
  5. אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  6. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
טארט משמש וקרם שקדים, ושאחרים יקנאו. צילום: אפי בלה
טארט משמש וקרם שקדים, ושאחרים יקנאו. צילום: אפי בלה

.

1 Comment

  1. גלית
    1 ביולי 2012 @ 22:26

    יאממממי!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן