Skip to content

קוסקוס רימונים חגיגי ומאוד תוניסאי

מתכון אמיתי וטוב של קוסקוס, בדרך כלל עובר מדור לדור במשפחה, אך גם שם נשמר בסוד... זיו טרנר הפעיל את כל הקשרים המשפחתיים כדי להגיע למקור הקוסקוס האמיתי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

שאלתי את דודה רינה איזה קוסקוס מיוחד יש לחגים. היא אמרה לי לשאול את אחותה, זו ששומרת על ניחוחות המטבח התוניסאי של אימה, ושלימדה אותי להכין קציצות בולט. התקשרתי לדודה רחל: "תשמע", היא אומרת, "זה לא מסובך להכין, אבל הרבה עבודה קשה בידיים… אני לא אוהבת להכין קוסקוס" (אבל מכינה פעמיים בשבוע).

הניסיון שלי בקוסקוס מגיע בכמה צורות: אחת, קונים; שתיים, מקבלים מוכן; שלוש, מגיעה מסבתא הדנית שלמדה להכין מאימה של דודה רחל; וארבע משקית של אסם שצריך להוסיף מים.

אין לי את הכלים הנדרשים, ובעיקר אין לי סבלנות. ובכלל, אני לא אוהב קוסקוס…

אז הנה לכם המתכון לחגים של קוסקוס תוניסאי עם רימונים, מידיה האלופות של רחל. זה הולך מצוין גם עם תבשילים תוניסאים אחרים, אפילו חריימה.

מתכון לקוסקוס רימונים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + בישול        מתכון לעשרה סועדים

קוסקוס רימונים, עיבוד לתמונת ויקימדיה
קוסקוס רימונים, עיבוד לתמונת ויקימדיה

מצרכים

  • 1 קילו סולת
  • הרבה מים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • סיר כפול להכנת קוסקוס
  • שתי קערות גדולות
  • נפה או מסננת עם חורים גדולים
  • 3 רימונים מפורקים ונקיים

אופן ההכנה

  1. מניחים את הקוסקוס היבש בקערה הגדולה, שופכים מעל כוס מים, מפזרים ומערבבים עד שהעיסה לחה. מעבירים במסננת רשת עבה (נפה) מעל הקערה השנייה.
  2. מפזרים מעל הקוסקוס המנופה כף מלח גדושה, רבע כוס שמן, ומערבבים את הכל עם היד.
  3. ממלאים את סיר הקוסקוס במים לחצי גובה עד רתיחה. הקוסקוס מהקערה מעבירים לחלק העליון של הסיר ומכסים.
  4. רבע שעה עד שיש אדים שפורצים מהמכסה, ואז מפעילים שעון לחצי שעה בדיוק !
  5. מורידים את החלק העליון ומניחים בקערה, כמו שזה, בלי להעביר את הקוסקוס לקערה. יוצקים מעל הקוסקוס חמש כוסות מים.
  6. סוגרים עם מכסה (את החלק העליון) לעוד 10 דקות, בזמן שהקוסקוס תופח.
  7. מעבירים את הקוסקוס דרך המסננת לקערה. פותחים את הקוסקוס עם כף עץ ומחכים שיתקרר.
  8. מרתיחים את המים של הקוסקוס שוב, חצי סיר, אחרי רתיחה מחזירים לחלק העליון לעוד 15 דקות.
  9. לכסות. לצנן ולפורר בקערה.

הקוסקוס מוכן !

מפזרים גרעיני רימון רבים מעל הקוסקוס ומערבים קלות. להלן קוסקוס רימונים (קצת בלוף…). אפשר לערבב את הרימונים עם נענע קצוצה ו/או אגוזים קצוצים.

חג שמח.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן