המבנה החדש של מוזיאון אסטרופ פירנלי (Astrup Fearnley Museet) תוכנן על-ידי האדריכל האיטלקי רנצו פיאנו, זוכה פרסים רבים לרבות פרס פריצקר לאדריכלות לשנת 1998.
בפארק שמקיף את המוזיאון ישנן תעלות, גשרים, כיכר ומדשאות בהן ממוקמים פסלים מאוסף המוזיאון. הפארק משמש הרחבה של רובע טיובהולמן ומתוכננים בו גם חוף רחצה, מסעדות ומלון.
המבקרים באזור יוכלו לשלב שחייה עם אמנות עכשווית.
המוזיאון עצמו בנוי בקרבת הפיורד, מבנהו מחולק לשלושה חלקים וביניהם תעלת מים. בחלק הגדול יותר של המבנה מוצג אוסף האמנות הקבוע של המוזיאון. בחלקים הקטנים יותר ממוקמים חנות המוזיאון ובית קפה וכן גלריות בהן יוצגו תערוכות מתחלפות. גג הגלריות בהן מוצגות התערוכות עוצב בצורת מפרש גלי.
הגלריות יוצרות רצף של חללים בגדלים ובגבהים שונים. מיקום עבודות האמנות בחללים המשתנים ישפיע על אופן הצפייה בתערוכה.
את חלקי המוזיאון מחברים גשרים, עליהם יעברו המבקרים ויוכלו לעצור וליהנות מתצפית על הפיורד.
מוזיאון אסטרופ פירנלי הוא מוזיאון בבעלות פרטית, שמציג אוסף קבוע של פריטי אמנות של אמנים אמריקאים עכשוויים כג'ף קונס, דמיאן הירסט, ריצ'רד פרינס וסינדי שרמן ואחרים וכן של אמנים עכשוויים ממוצא יפני, סיני והודי.
עם פתיחת המוזיאון הושקה בו תערוכה חדשה " To Be With Art Is All We Ask" – תערוכה בה מוצגות עבודות האמנות היצירתיות והעכשוויות ביותר שבמוזיאון. עבודות אמנות שעוסקות בפוליטיקה וכלכלה, בדת ובכוח של המבנה והסדר, אלימות ומיניות, זהות וזיכרון, אובייקטיביות וסובייקטיביות, דימיון, יופי ואמנות.
[related-posts title="כתבות נוספות בנושאי עיצוב ואדריכלות:"]
* * *