רוטב בולונז קלאסי דורש בישול ממושך. כתבת וצלמת מגפון - יולה זובריצקי, תמיד מנסה להציג גרסאות שדורשות פחות זמן, אבל לא פחות טעימות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
רוטב בולונז קלאסי דורש בישול ממושך. כתבת וצלמת מגפון – יולה זובריצקי, תמיד מנסה להציג גרסאות שדורשות פחות זמן הכנה, אבל גם טעימות לא פחות
מאת: יולה זובריצקי
ספגטי ברוטב בולונז
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל חיתוך ירקות)
מצרכים לרוטב, עבור 4 סועדים
300 גרם בשר בקר טחון
3 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל אדום
1 פלפל אדום
4 עגבניות בשלות
6 שיני שום
3/4 כוס יין אדום יבש
קופסת 100 גרם של רסק עגבניות
צרור עלי בזיליקום (6-8 עלים)
דש טבסקו או פלפל אדום יבש מפורר
מלח לפי הטעם
חבילה של 500 גרם פסטה (מומלץ מספר 5 של ברילה)
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
.
אופן ההכנה.
- פורסים 3 שיני שום, ומטגנים בשמן זית עד שהן מזהיבות קלות
- מוסיפים בצל, וממשיכים לטגן עד להזהבה
- מוודאים שהמחבת על אש גדולה ומוסיפים בשר טחון מפורר. מטגנים כחמש דקות תוך בחישה
- מוסיפים פלפל ועגבניות חתוכים לקוביות, מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כעשרים דקות (יש לשים לב שהנוזלים לא יתאיידו)
המשך ההכנה
- מוסיפים יין. מצמצמים במשך 5 דקות – לחצי מכמות הנוזלים
- מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב
- מוסיפים מלח וטבסקו לפי הטעם
- מועכים ומוסיפים את 3 שיני השום הנותרות יחד עם עלי הבזיליקום הקצוצים, מכסים ומכבים את האש
- מבשלים את הפסטה במים מלוחים, כמה דקות פחות מההוראות על האריזה. מסננים.
- מערבבים עם הרוטב בחום גבוה במשך מספר דקות ומגישים
מומלץ להוסיף פרמזן מגורר
בתאבון.