Skip to content

להתחמם עם ספגטי ברוטב בולונז

רוטב בולונז קלאסי דורש בישול ממושך. כתבת וצלמת מגפון - יולה זובריצקי, תמיד מנסה להציג גרסאות שדורשות פחות זמן, אבל לא פחות טעימות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

רוטב בולונז קלאסי דורש בישול ממושך. כתבת וצלמת מגפון – יולה זובריצקי, תמיד מנסה להציג גרסאות שדורשות פחות זמן הכנה, אבל גם טעימות לא פחות

מאת: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

 

ספגטי ברוטב בולונז

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל חיתוך ירקות)

מצרכים לרוטב, עבור 4 סועדים

300 גרם בשר בקר טחון
3 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל אדום
1 פלפל אדום
4 עגבניות בשלות
6 שיני שום
3/4 כוס יין אדום יבש
קופסת 100 גרם של רסק עגבניות
צרור עלי בזיליקום (6-8 עלים)
דש טבסקו או פלפל אדום יבש מפורר
מלח לפי הטעם

חבילה של 500 גרם פסטה (מומלץ מספר 5 של ברילה)

גבינת פרמזן מגוררת להגשה

.
אופן ההכנה.

  1. פורסים 3 שיני שום, ומטגנים בשמן זית עד שהן מזהיבות קלות
  2. מוסיפים בצל, וממשיכים לטגן עד להזהבה
  3. מוודאים שהמחבת על אש גדולה ומוסיפים בשר טחון מפורר. מטגנים כחמש דקות תוך בחישה
  4. מוסיפים פלפל ועגבניות חתוכים לקוביות, מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כעשרים דקות (יש לשים לב שהנוזלים לא יתאיידו)
צילום יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

המשך ההכנה

  1. מוסיפים יין. מצמצמים במשך 5 דקות – לחצי מכמות הנוזלים
  2. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב
  3. מוסיפים מלח וטבסקו לפי הטעם
  4. מועכים ומוסיפים את 3 שיני השום הנותרות יחד עם עלי הבזיליקום הקצוצים, מכסים ומכבים את האש
  5. מבשלים את הפסטה במים מלוחים, כמה דקות פחות מההוראות על האריזה. מסננים.
  6. מערבבים עם הרוטב בחום גבוה במשך מספר דקות ומגישים

מומלץ להוסיף פרמזן מגורר

בתאבון.

יולה זובריצקי - צילום ומיתוג
הצילומים באדיבות: יולה זובריצקי. לאתר לחצו כאן

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן