פאי חלומי שנולד מדרשת הנכד להכין עוגה עם הפאקנים שאסף. אלתרנו מהמצרכים שהיו בבית ויצא עוגה עשירה בטעמים. פשוט עונג צרוף
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
הבצק לפאי (תבנית הטארט 24)
2 כוסות קמח לבצק פריך מתוק של שמרית
¼ שמנת מתוקה צמחית
ההכנה
- ללוש לבצק
- לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לחצי שעה
המילית
להכין בקערה
3 כפות זרעי פשתן טחונים עם
9 כפות מים (½ כוס +כף)
ללערבב והניח בצד לרבע שעה (במקור 3 ביצים זהו טבעון)
בקלחת לשים
1 כוס סוכר
1 כף קורנפלור
½ כוס קקאו
לערבב ולהוסיף
1 כוס סילאן (במקור סירופ תירס)
¼ כוס חלב שקדים/סויה
לבשל עד קבלת תערובת הומוגנית
לסיים בישול ולהוסיף
1 כף שמן קוקוס
לערבב עד המסה ולקרר מעט
להוסיף את תערובת הפישתן ולבחוש היטב.
להוסיף
2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים גס או דק לפי האהבתכם
לערבב היטב
לעיטור
1 כוס חצאי פקאנים
הכנת הפאי
- לחמם תנור ל180 מעלות
- לרדד את הבצק ובין שני דפי אפייה
- לרפד תבנית פאי משומנת
- לחרוץ את הבצק עם מזלג
- להקפיא לעשר דקות
- לאפות 10 דקות אפייה עיוורת
- לצקת את תערובת השוקולד אגוזים על הבצק החצי אפוי
- לסדר את חצאי הפקאנים
- להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני
- לאפות כ-30 דקות עד התקשות המלית
טעם הסילאן מאד מורגש בעוגה
מי שלא אוהב שישתמש בסירופ תירס. אנחנו אהבנו מאד.
שתפו אותנו בניסיונותיכם,
ואנחנו נפרסם תמונה שלכם עם קרדיט מתאים.