דגים זו אהבה מילדות, מהימים שאבי הדיג היה מביא מספינות המכמורת דגים טריים. לרוב אכלנו אותם טריים מטוגנים אפויים או מבושלים. קציצות דגים הכרתי מחדר האוכל של ביה"ס, הריח של הדג הקפוא היה מעלה בי סלידה. לאחרונה, נשאר לי קרפיון טחון שתוכנן לגפילטעפיש אבל נשכח בפינה נידחת במקרר, החלטתי לנסות ולעשות ממנו כדורי דג ברוטב אדום מופחת שומן. זה יצא כל כך טעים שמאז הקרפיון דג מעודף לקציצות
המצרכים להכנת כדורי הדג
½ ק"ג דג טחון
חופן כסברה
4 שיני שום
1 תפוח אדמה קטן
גרדת לימון מלימון שלם (מוסיף ניחוח עולמי)
½ כפית כמון
¼-½ כפית צ'ילי גרוס
1 כפית שטוחה מלח אטלנטי
המצרכים לרוטב האדום
1 כף שמן זית
1 גמבה או פלפל אדום פרוס לרצועות
½-1 פלפל חריף נקי מגרעינים קצוץ
5 שיני שום פרוסות
400 גר' עגבניות קצוצות דק (מאסטר שף)
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות ציר דג או מים רותחים
¼-1 כפית צ'ילי גרוס חריף
½ כפית כרכום
1 כפית סוכר/ סטיויה
½-1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כוסות ציר דג או מים
הכנת הקציצות
- במעבד מזון טוחנים את כל הירקות
- מוספים דגים ותבלינים ולשים ביד כשתי דקות כדי לשחרר את החלבון שיש בדג כך שנוכל ליצור קציצות מבלי שיתפרקו
- מאשפזים במקרר עד הכנת הרוטב
- הכנת רוטב אדום מופחת שומן
- בסיר מניחים כף שמן פלפלים, שום ומתגנים עד בעבוע השמן
- מוספים עגבניות מרוסקות מכסים ומנמיכים לחום נמוך מבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מדי פעם
- מוספים רסק עגבניות, מים, תבלינים ומחצית מהכוסברה, מבאים לרתיחה
- מבשלים כעשרים דקות, טועמים ומשפרים טעמים
בישול הקציצות
כשהרוטב מוכן וטעמו מאוזן, מכדררים קציצות . מנערים את הסיר כך שכל הקציצות יכוסו ברוטב
מבשלים על להבה בינונית כ20-30 דקות , מדי פעם מרטיבים את הקציצות ברוטב בעזרת כף או נענוע של הסיר
ההגשה
- אני מעדיפה לאכול עם לחם מקמחים מלאים חם מהתנור או לחם שחור של פעם.
- אבל ניתן להגיש בקן של אורז או קוסקוס כשבמרכז הקן מניחה קציצות
- תמיד מעל הקציצות מפזרת כוסברה טרייה או עלי נענע