שני מתכוני סלמון מצופה קשקשים

מנה חלומית של פילה דג מצופה שכבה קריספית של הזוקיני, או תפוחי אדמה המסודרת עליו כקשקשי דג, מוסיפה טוויסט יצירתי.

Print Friendly

דג סלמון בקשקשי תפוח אדמה (לארבע מנות דג )

המצרכים

פילה סלמון עם קשקשי תפוח אדמה (צילום: טלי גרופית)

פילה סלמון עם קשקשי תפוח אדמה (צילום: טלי גרופית)

1 פילה סלמון עם העור שמן ועסיסי (מולץ לרכוש בטיב טעם)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2-4 תפוחי אדמה גדולים
חמאה לא מלוחה, מומס
שמן זית

הכנה

  1.  להניח את הדג על קרש חיתוך, לחתוך כ- 1-2 סנטימטרים מהצד הדקיק יותר (בטן) של פילה סלמון כך שנותרו פילה דג בעובי אחיד (רצועות הבטן נשמור לשימוש אחר)
  2. את פילה הדג נחלק לארבע חתיכות שוות בגודל
  3. מסדרים את הדגים עם העור כלפי מטה, על תבנית אפייה מתבלים במלח ופלפל.
  4. רוחצים היטב את תפוחי אדמה ופורסים במנדולינה מהצד הרחב לאורכם פרוסות דקיקות
  5. עורמים פרוסות תפוח אדמה ועם חותכן עוגיות בקוטר של 3-5 ס"מ חותכים עגולים
  6. טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בחמאה ומנחים על גבי הדג בצורת קשקשים
  7. מברישים קלות בחמאה שנותרה מעל התפוחי האדמה, ממלחים וממלחים
  8. מאשפזים במקרר לצינון עד שהחמאה יציבה, לפחות שעה
  9. מחממים תנור לחום של 200 מעלות מרפדים תבנית בנייר כסף
  10. מחממים שמן במחבת רחבה עד רתיחה
  11. מטגנים את הדג בצד עם תפוח האדמה עד הזהבה כ2- דקות
  12. הופכים את הדגים בזהירות בעזרת 2 מריות, ומטגנים עד שהעור זהוב ופריך, בערך 2 דקות.
  13. מעברים בזהירות פילה (שוב בעזרת 2 מרית), לתבנית התנור צולים עד כ- 3-6 דקותמגשים לצד סלט ירוק וטחינה

    כדאי לדעת

    • ניתן להכין דגים עם "קשקשים"  עד 3 שעות מראש במקרר מכוסה בניילון נצמד.
    • ניתן לבצע את שלב הטיגון יום מראש ואז רק לאפות בתנור לפני ההגשה

    פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

    מתכון באדיבות רשת טיב טעם לדג סלמון שמן ועססי

    טיב טעם מנדבת מתכון פילה סלמון (צילום רונן מנגו)

    מצרכים ל־8 מנות

    פילה סלמון במשקל ½2-1 ק"ג עם העור
    10 כפות שמן זית
    1 כפית קליפת לימון מגוררת
    2 שיני שום כתושות
    מלח ופלפל לבן טחון
    4 זוקיני ירוקים פרוסים דק מאוד

    לרוטב

    3 כפות שמן זית
    1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) פרוסה דק
    1 ענף תימין
    ½ כוס יין לבן
    1 כוס מיץ תפוזים סחוט
    1 כפית קליפת תפוז מגוררת
    1 כפית דבש
    מלח ופלפל שחור גרוס
    קורט פלפל חריף אדום קצוץ דק

    הכנת הרוטב

    • מחממים שמן בסיר קטן על להבה בינונית ומאדים כרישה ותימין כ-5 דקות.
    • מכסים ומנמיכים את הלהבה.
    • מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה.
    • מסירים את המכסה ומעבירים ללהבה גבוהה.
    • יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מצטמצם לשליש הכמות.
    • מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה.
    • מבשלים כ-7 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
    • מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל חריף.
    • טוחנים לקרם חלק בעזרת מוט בלנדר ידני. שומרים בצד.

    הכנת הדג

    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • שמים סלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה.
    • מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושיני שום ומורחים על הדג בנדיבות.
    • מתבלים במלח ופלפל לבן ומעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשמן נקרש מעט.
    • מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא.
    • מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח.
    • מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
    • אופים כ-35 דקות עד שהדג מוכן (כשמחדירים סכין רואים כי במרכזו של הדג הצבע נותר ורדרד ולא אטום).

    ההגשה

    מחממים מעט את הרוטב ומגישים אותו לצד הדג עם פירה תפוחי אדמה וסלט ירוק חמצמץ

    כדאי לדעת

    אפשר להכין יום מראש עד שלב צליית הדג.

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.