Skip to content

תחנת החלל הבינלאומית ביצעה מחקר על וויסקי

מזקקה באי הוויסקי המפורסם של סקוטלנד ביצעה ניסויים בחלל, כדי לברר כיצד המוצר הכוהלי מתבגר ללא כוח המשיכה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מזקקה באי הוויסקי המפורסם של סקוטלנד ביצעה ניסויים בחלל, כדי לברר כיצד המוצר הכוהלי מתבגר ללא כוח המשיכה

מאת: שי שגב

מזקקת ארדבג, הנמצא באיילה (Islay), פוצצה תרכובות של מאלט צעיר – הידוע ככוהל ליצירת המשקה (spirit), בתוך חללית מטען לא מאויישת סמוך לתחנת החלל הבינלאומית, במהלך אוקטובר האחרון.

השלט בכניסה למזקקת ארדבג, צילום: ויקימדיה
השלט בכניסה למזקקת ארדבג, צילום: ויקימדיה

המזקקה גם שלחה חלקיקי אלון חרוך, לאחר שהחללית עגנה בתחנת החלל הבינלאומית, ולאחר מכן, המדענים שידכו בין שני סוגי המולקולות.

המזקקים מעוניינים להבין כיצד שתי קבוצות של תרכובות מתקשרות ביניהן, כשכוח המשיכה קרוב לאפס.

המולקולות הן חלקים זעירים של שני חומרים הידועים בשם טרפנים – קבוצה של חומרים כימיים אשר לעיתים קרובות פעילות ומשפיעות על טעם וריח. נראה כי זהו הניסוי הראשון בעולם, הבודק כיצד טרפנים ומולקולות אחרות מושפעים בחוסר משקל.

הניסוי, שנחשף לאחרונה בפסטיבל המדע הבינלאומי באדינבורו, נחקר על-ידי חברת חקר החלל האמריקנית ננוראקס, והתוצאות תוכלנה לשמש בתעשיות שונות בתחום המזון והבישום, כולל בדורות הבאים של מזקקת הוויסקי ארדבג.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן