עוגת התמרים הדביקה, הנקראת "סטיקי טופי פודינג" בקרב הממלכה, נחשבת לתעלומה. מגזיני הגסטרונומיה היוקרתיים בעולם אינם בטוחים מי המציא אותה, אבל מה שבטוח, היא מנצחת בין עוגות ראש השנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
כמדי שנה, גם בחג זה אנו מארחים את המשפחה של בעלי ושלי אצלנו לארוחת ערב ראש השנה. סביב שולחן אחד נוצרים איחוד משפחות, טעמים וסגנונות בישול שונים. לצד הגפילטע פיש מגישים דג ברוטב פיקנטי, וליד צלוחית החזרת עומדת צלוחית מלאה בסחוג חריף – קיבוץ גלויות אמיתי.
הורינו מבשלים מטעמים, כל אחד לפי מומחיותו ואהבתו, ואני אחראית על הקינוחים. בכל שנה אני אופה גם עוגות דבש, אבל השנה אחרוג ממנהגי ואכין כמיטב המסורת היהודית, קינוח אנגלי קלאסי: "Sticky Toffee Pudding", שזו עוגת תמרים עשירה, לחה ומתוקה עם רוטב טופי משגע מעל. בהחלט קינוח שמתאים לשנה טובה ומתוקה.
מתכון ל-"סטיקי טופי פודינג"
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: 40 דקות + אפייה מתכון לתבנית בקוטר 24"
חומרים לעוגה
- 270 גרם תמרים מגולענים, מסוג מג'הול
- 300 מ"ל מים רותחים
- 1 תיון רגיל (לא חובה)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 120 גרם חמאה
- 210 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 1.5 כפית קינמון
- 1.5 כפית וניל
- 270 גרם קמח תופח
חומרים לרוטב טופי
- 220 גרם סוכר חום
- 100 גרם חמאה
- 310 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנת העוגה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפיה.
- מכניסים לסיר את התמרים, המים, התיון והסודה לשתייה ומרתיחים מספר דקות. מקררים, מסננים (לא לשכוח להוציא את התיון!) וטוחנים בבלנדר עד קבלת מחית אחידה.
- במיקסר, עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה והסוכר עד שהופכים להיות תערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה. מדי פעם צריך לעצור את פעולת המיקסר ולגרד את הדפנות בעזרת מרית.
- מוסיפים את הקינמון, תמצית הווניל ומחית התמרים וממשיכים לערבב.
- מוסיפים בבת אחת את הקמח ומעבדים זמן קצר.
- אופים 40-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מגישים את העוגה חמימה, או לפחות בטמפרטורת החדר ומעליה את הרוטב החם.
אופן הכנת רוטב הטופי
- מכניסים את כל החומרים לסיר עמוק ומערבבים, עד שהתערובת מסמיכה ומשנה את צבעה.
- יש לשפוך את הרוטב על העוגה בעודו חם.
שנה טובה ומתוקה !!!