Skip to content

סא“ל נועם רון ורס“ן ארז פלקסר יובאו היום למנוחות

מפקד חיל האוויר הורה על הקמת ועדת חקירה חילית לבדיקת התרסקות מסוק ה“קוברה“ ועל קרקוע המערך עד לבירור נסיבות התאונה. משפחת פלקסר ביקשה להימנע מסיקור תקשורתי של הלוויה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

קציני צה“ל, אנשי צוות האוויר אשר נהרגו בהתרסקות מסוק קרב מסוג ”צפע“ (קוברה) בעת שהיה בטיסון אימון באזור שפלת יהודה, הם סגן-אלוף (מיל') נועם רון בן 49 מאורנית ורב-סרן (מיל') ארז פלקסר בן 31 מהרצליה. סא"ל (במיל') רון יובא היום למנוחות בשעה 16:00 בבית העלמין במורשה. רס"ן (מיל') ארז פלקסר יובא למנוחות בשעה 11:00 בבית העלמין הצבאי בהרצליה. דובר צה"ל מעביר את בקשת משפחת פלקסר להימנע מסיקור תקשורתי של הלוויה.

סא"ל (מיל') נועם רון ז"ל (צילום: דובר צה"ל)
סא"ל (מיל') נועם רון ומשפחתו (צילום: דובר צה"ל, באדיבות המשפחה)
רס"ן (מיל') ארז פלקסר ז"ל (צילום: דובר צה"ל)
רס"ן (מיל') ארז פלקסר (צילום: דובר צה"ל)

סיבת ההתרסקות טרם ידועה אך התחקיר שמבצע כעת חיל האוויר מתמקד בהיבט המבצעי והטכני כאחד. החוקרים מצאו בשלב זה כי כי בדיווח הקשר האחרון הודיעו הטייסים "שש דקות לנחיתה", ולא הודיעו על כל תקלה. גובה הטיסה היה ככל הנראה כ-400 מטרים ומהנתונים בשטח עולה כי לא ניתן ללמוד שמקור התקלה בזנב או בלהב המרכזי.

בחיל האוויר מדגישים כי אנשי צוות האוויר שהיו במסוק הם אנשי מילואים ותיקים שהיו בטיסת אימונים שגרתית. מפקד חיל-האוויר, אלוף אמיר אשל, הורה על הקמת ועדת חקירה חילית. כמו כן, הנחה מפקד חיל-האוויר על קרקוע מערך הצפע עד לבירור נסיבות התאונה.

סמוך לשעה 01:00 בלילה בין יום שני לשלישי אבד הקשר עם המסוק אשר היה בדרכו מגיחת אימונים חזרה לבסיס פלמחים. כוחות חיפוש והצלה נרחבים בהם מסוקים, כטב"מים וכוחות קרקעיים הוזנקו לאזור ופתחו בחיפושים. סמוך לשעה 05:15 אתמול אותרו שרידי המסוק.

[related-posts]

אוניברסיטת תל אביב פרסמה דברים לזכרו של  הטייס ארז פלקסר, סטודנט בחוג לפיזיקה באוניברסיטת תל אביב: "ארז פלקסר סיים את  לימודי התואר הראשון במסלול המשולב פיזיקה-גיאופיזיקה באוניברסיטת תל אביב. הוא סיים בהצטיינות ונכלל ברשימת מצטייני הדקאן. בתום סיום לימודי התואר הראשון החל בלימודים לקראת התואר השני.

"כבר בסוף שנה א' של התואר הראשון השתלב במעבדת המחקר בחוג לפיסיקה וגידל שכבות דקות של מוליכי על קופרטיים – חומרים מיוחדים היכולים לשאת זרם חשמלי ללא התנגדות כבר בטמפרטורה של חנקן נוזל. הוא תרם תרומה משמעותית למאמר על אפשרות לשלוט בטמפרטורת המעבר על ידי הצמדת מולקולות אורגניות לפני השטח והארתן בסוגים שונים של אור.

"בסוף שנת הלימודים השלישית, במסגרת פרויקט המצטיינים ואחריו, הוביל מחקר על תכונות מגנטיות הקורות במשטח מפריד בין שני מבודדים לא מגנטיים. בעיקבות מחקרו אף פירסם ארז מאמר (בו הוא הכותב הראשון ב-Physical Review B- Rapid Communications. מדובר בהישג מאוד מאוד נדיר ויוצא דופן לתלמיד בתחילת דרכו המחקרית).

"בשנת תשע"א קיבל מלגת הנצחה בשל הישגיו בלימודים (מלגות ההנצחה מוענקות לתלמידים מצטיינים בסמוך ליום הזיכרון. כל מלגה היא על שמו של אחד מחללי הפקולטה. המלגה שקיבל ארז היא על שם יוסף קליגר ז"ל, שלא הספיק לממש את קבלתו ללימודי המתמטיקה בפקולטה, בשל שירות המילואים אליו נקרא. נפל במלחמת יום הכיפורים, והוא בן 24 במותו).

"ארז היה חוקר רב גוני, הוא היה מעמיק בבעיות הפיסיקאליות ובתיאוריות מסובכות אך גם היה בעל חוש טכני כושר המצאה ואילתור. היה נכון לו עתיד מזהיר כמדען. למרות השגיו יוצאי הדופן, ארז תמיד שידר שקט וצניעות שהשתלבו עם יעילות ומצויינת ומעולם לא התגאה בהשגיו. מעל לכל, ארז היה תמיד אהוב על כל חברי המעבדה ועזר לכולם. יהיה זכרו ברוך".

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן