Skip to content

עוגת שמרים שושנים בערב של שושנים

צורתה המעניינת של עוגת השושנים מתקבלת מהשבלולים המחברים אותה • תמר לסלרוט מחברת אותה גם לערב של שושנים בליווי אחד משירי הזמר הישראליים הידועים בעולם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ערב של שושנים, נצא נא אל הבוסתן
מור בשמים ולבונה, לרגלך מפתן

מילים: משה דור, לחן: יוסף הדר

XXXXX

השיר התפרסם בישראל ב-1957 ומאוחר יותר בוצע כאן ואף מעבר לים על ידי מספר אמנים בינלאומיים מפורסמים (כמו ננה מושקורי והארי בלפונטה), ובכך התפרסם גם ברחבי העולם. לחן השיר משמש לעתים כמנגינה המלווה את הכלה בדרכה אל החופה בטקסי חתונה בקהילות יהודיות בעולם ואף משמש כאחד ממזמורי יום שישי בחלק מבתי הכנסת בארצות הברית ובאירופה. גם הכנסייה הלותרנית בפינלנד ובמדינות סקנדינביות נוספות אימצה אותו כמזמור דתי.

גרסתם של הדודאים, שתרם רבות לפרסומם, היא זו שזכתה להצלחה גדולה בישראל, למרות ששני הביצועים הראשונים הושרו על ידי מרים אביגל ויפה ירקוני.  אריק איינשטיין הקליט גרסה של השיר עם להקה בשם "אריק והאיינשטיינים" ובעיבוד שונה. בביצוע זה יש בית נוסף, שבו מעין התנצלות על השינוי בשיר, במילים: "ערב של שושנים, סלחו לי הדודאים אם שיניתי כמה צלילים, אנחנו עוד חברים".

עוגת השושנים המושלמת היא מתכון של סבתי מגבעת עדה, שהייתה מתפיחה (אם היה צריך) את בצק השמרים מתחת לשמיכות הפוך. זו אחת העוגות השוות והטעימות, החמות והנעימות ליום חורף קר ואני מקדישה אותו באהבה רבה לאריק איינשטיין ולנלסון מנדלה, אנשים חשובים ומשמעותיים מהם נפרדנו בימים האחרונים.

עוגת שמרים שושנים

דרגת קושי♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות + 3 שעות במקרר       כמות: כ-30 עיגולי שושנים

עוגת שמרים שושנים מבית סבתא בגבעת עדה
עוגת שמרים שושנים מבית סבתא בגבעת עדה

חומרי גלם לבצק

  • 4 כוסות קמח
  • 30 גרם שמרים
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1 כוס חלב
  • 1/3 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • שקיק סוכר וניל

אופן הכנת הבצק

  1. מערבבים במיקסר קודם את החומרים הרטובים ואז את היבשים באמצעות וו לישה ובמהירות נמוכה.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשלוש-ארבע שעות.

חומרי גלם למלית

  • 100 גרם אגוזי פקאן טחונים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקיק סוכר וניל

אופן הכנת העוגה

  1. לאחר שהבצק שהה במקרר, מחלקים אותו לארבעה כדורים  ומרדדים כל כדור לעלה מלבני.
  2. מורחים כל עלה ברבע מכמות מלית האגוזים.
  3. מגלגלים לרולדה.
  4. חותכים שושנים.
  5. מניחים אותן עומדות בתבנית.
  6. אופים בחום בינוני נמוך כ-25 דקות.
  7. עשר דקות לפני תום האפייה, מרתיחים כוס חלב עם שקיק סוכר וניל, מוזגים על השושנים ואופים עשר דקות נוספות עד ההזהבה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן