Skip to content

בחג שבועות תעשה לך: בצק עלים במילוי גבינה

הצבע הלבן הוא חלק מסמליות חג השבועות • תמר לסלרוט מביאה מתכון לבן של בצק עלים במילוי גבינה לבנה
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

בטח חסרות לי מילים, אני לא מובן, לא מוגן

היא לא יכולה לראות, זה לבן על לבן, אז אי אפשר עד כאן

XXXXX

לבן על לבן, מילים: יוסף אלדרור, לחן: דן תורן

כמו לכל חגי ישראל, גם לחג שבועות יש צד מעשי (מתן תורה, עליה לרגל והבאת ביכורים לבית המקדש) וצד רוחני. בליל שבועות ישנו מנהג, שקרוי "תיקון ליל שבועות" או "לילה דכלא" (ליל הכלה), שבו נוהגים להישאר ערים כל הלילה וללמוד מספרי הקודש.

חכמת הקבלה מסבירה את הסמליות שבמנהג זה: הלילה והחושך מסמלים לנו את המצב שבו עדיין איננו מרגישים דבר ונמצאים במצב ה"חשוך" ביותר. למרות זאת, אנו מתאספים יחדיו "כאיש אחד בלב אחד", ולומדים את חכמת הקבלה כדי לתקן עצמנו ולהגיע לאהבה, ללבן, להיפך מן החושך.

בחג שבועות תעשה לך בצק עלים במילוי גבינה (צילום: גאגא זיידל)בחג שבועות תעשה לך בצק עלים במילוי גבינה (צילום: גאגא זיידל)

לבן הוא הצבע הנראה כאשר מביטים על אור המורכב מכל קשת הספקטרום הנראה, באור בהיר וללא בליעה, ואין לו כל גוון. צבע לא צבע, שמצד אחד מסמל טוהר וקדושה ומצד שני אבל ומוות.

אפשר לראות למישהו "את הלבן של העיניים" או לשקר "שקר לבן". אפשר "להלבין פניו של אדם" או "להלבין כספים" ולהיות עברייני "צווארון לבן" (שזה מאד אופנתי). "רעש לבן" הוא רעש מטריד, אך "לב לבן" הוא לב נקי.

לכבוד חג השבועות נמלא בצק עלים, Pâte Feuilletée, בגבינה לבנה, מתכון של אימא של ענת סנדל. ניתן לאוויר להיכנס בין הדפים ולעוף על זה.

בצק עלים במילוי גבינה

 דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעתיים וחצי      כמות: משפחתית

בצק עלים במילוי גבינה (צילום: גאגא זיידל)בצק עלים במילוי גבינה (צילום: גאגא זיידל)

כלי מטבח: מערוך, קערה קטנה, תבנית מרופדת בנייר אפייה, סכין, מזלג.

חומרי גלם

  • חצי ק"ג בצק עלים
  • גביע גבינה לבנה 9 אחוזים
  • 3 כפיות מרק פטריות
  • ו ביצה (לתערובת גבינה)
  • 1 ביצה (להברשה וזיגוג)
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחלקים את הבצק לשניים.
  2. מערביים בקערה את הגבינה, הביצה ומרק הפטריות.
  3. מרדדים כל מחצית למלבן (בערך פי שלושה מהגודל המקורי).
  4. מורחים מחצית מהגבינה על כל עלה מרודד.
  5. מגלגלים לגליל.
  6. מכניסים לשעה למקפיא.
  7. מניחים את הגלילים על תבנית עם נייר אפייה.
  8. חותכים לפרוסות (בערך כשני שלישים מגובה הגליל) ומרווחים בין פס לפס.
  9. מברישים בביצה.
  10. מפזרים שומשום לקישוט.
  11. אופים 40 דקות עד שעה (עד שמזהיב) ב-180 מעלות.

חג שבועות שמח.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן