לביבות למתקדמים

חנוכה הגיע ואתו ליבוב הלביבות לצד הלאטקעס, לביבות תפוחי האדמה המיתולוגיות, קבלו שתי הצעות פחות שגרתיות ללביבות למתקדמים.

לביבות למתקדמים

חנוכה הגיע ואתו ליבוב הלביבות לצד הלאטקעס, לביבות תפוחי האדמה המיתולוגיות, קבלו שתי הצעות פחות שגרתיות ללביבות למתקדמים.

לביבות גבינה מלוחות

לביבות גבינה. צילום טלי א.ג
לביבות גבינה. צילום טלי א.ג

דרגת קושי: ♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות כמות: כ-12 לביבות
המצרכים:

150 גרם גבינה בולגרית מגורדת(כל גבינה קשה תתאים)
1כוס רוויון
1 כוס קמח
2 ביצים
1כפית אבקת אפיה
ההכנה 

לערבב את כל המצרכים לעיסה אחידה
לשמן מחבת קרמי או טפלון במעט ספרי שמן ,לחמם ולצקת עם כף לביבות.
מטגנים בחום בינוני במחבת שטפלון עד הזהבה קלה משני הצדדים.
אותה הגברת בשינוי האדרת

ניתן להוסיף עירית או עשבי תיבול שונים
לאַטקעס במילית פילה דג
דרגת קושי: ♥♥♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות כמות: כ-6 לביבות

לאַטקעס במילית פילה דג לצילום: טלי.א.ג
לאַטקעס במילית פילה דג לצילום: טלי.א.ג


לביבות לאַטקעס  תפוחי האדמה האהובות ממולאות בפילה דג מה שנותן ציפוי פריך לדג ושומר על טעמו הטבעי של הדג.

המצרכים
6 חצי פילה דג(מושט, דניס או אצבעות נסיכת הנילוס) מושרה בלימון ומלח.
9 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים וסחוט היטב
1 בצל מגורר וסחוט
מלח ופלפל שחור טחון טרי
ההכנה

  • לשטוף וליבש את הדגים
  • לחמם שמן במחבת
  • לערבב את תפוחי האדמה הבצל והתבלינים
  • לצפות תוך הידוק את תערובת תפוחי האדמה על הדג
  • ולהעביר למחבת לטגן עד ששחום מאד.

להגיש מיד לצד סלט ולימון

לביבות בטטה ועדשים אפויותטבעוני
דרגת קושי: ♥ זמן הכנה: כשעה (כולל אפיה) כמות12-14 לביבות
המצרכים

400 גר בטטה ( בערך כוס מחית בטטה) מרוככת במיקרוגל כ-8 דקות.
1 כוס עדשים אדומות מבושלות בשתי כוסות מים עד ריכוך מלא.
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה או 2 כפות טחינה
2-4 כפות פרורי לחם / קמח מצה
חופן עלי נענע קצוצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור(לילדים רק קורט פלפל השחור)
½ כפית כמון
¼ כפית קנמון
1 כפית סילאן/דבש (אופציונלי)
3-4 כפות שמן לשימון הידיים והתבנית
ההכנה

  • ללחמם תנור לחום של 200 מעלות
  • לסנן/ליבש את העדשים ממים ולהוסיף את הבטטה ועם ממחה פירה למעוך לתערובת אחידה .
  • לקרר מעט ולהוסיף את יתר המצרכים לערבב
  • לרפד תבנית בנייר אפיה לשמן בנדיבות .
  • ליצור לביבות בידיים משומנות ולהניח על התבנית .
  • לאפות עד הזהבה

טיפים לאפיה

  • להכניס לתנור חם  במדף השני מלמטה
  • לאפות 20 דקות עד הזהבה של החלק התחתון להוציא ולרסס בספרי שמן או למרוח בעזרת מברשת מעט שמן על הלביבות
  • להפוך ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות עד הזהבה מלאה.

הערה
חום התנור תלוי בתנור שלכן, אני אופה בטוסטר אובן ב200 מעלות ובתנור ב180 מעלות.
איכסון
ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם במיקרוגל או ללביבה פריכה לחמם בתנור חם.

לביבות בטטה ועדשים צילום טלי א.ג
לביבות בטטה ועדשים צילום טלי א.ג

חג חנוכה שמח וטעים

1 Comment

  1. לילי לוי
    7 בדצמבר 2015 @ 7:41

    מאוד אהבתי אני טבעונית אני מקווה שיהיו עוד מתכונים לטיבעוניים…..

לביבות גבינה מלוחות

לביבות גבינה. צילום טלי א.ג
לביבות גבינה. צילום טלי א.ג

דרגת קושי: ♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות כמות: כ-12 לביבות
המצרכים:

150 גרם גבינה בולגרית מגורדת(כל גבינה קשה תתאים)
1כוס רוויון
1 כוס קמח
2 ביצים
1כפית אבקת אפיה
ההכנה 

לערבב את כל המצרכים לעיסה אחידה
לשמן מחבת קרמי או טפלון במעט ספרי שמן ,לחמם ולצקת עם כף לביבות.
מטגנים בחום בינוני במחבת שטפלון עד הזהבה קלה משני הצדדים.
אותה הגברת בשינוי האדרת

ניתן להוסיף עירית או עשבי תיבול שונים
לאַטקעס במילית פילה דג
דרגת קושי: ♥♥♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות כמות: כ-6 לביבות

לאַטקעס במילית פילה דג לצילום: טלי.א.ג
לאַטקעס במילית פילה דג לצילום: טלי.א.ג


לביבות לאַטקעס  תפוחי האדמה האהובות ממולאות בפילה דג מה שנותן ציפוי פריך לדג ושומר על טעמו הטבעי של הדג.

המצרכים
6 חצי פילה דג(מושט, דניס או אצבעות נסיכת הנילוס) מושרה בלימון ומלח.
9 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים וסחוט היטב
1 בצל מגורר וסחוט
מלח ופלפל שחור טחון טרי
ההכנה

  • לשטוף וליבש את הדגים
  • לחמם שמן במחבת
  • לערבב את תפוחי האדמה הבצל והתבלינים
  • לצפות תוך הידוק את תערובת תפוחי האדמה על הדג
  • ולהעביר למחבת לטגן עד ששחום מאד.

להגיש מיד לצד סלט ולימון

לביבות בטטה ועדשים אפויותטבעוני
דרגת קושי: ♥ זמן הכנה: כשעה (כולל אפיה) כמות12-14 לביבות
המצרכים

400 גר בטטה ( בערך כוס מחית בטטה) מרוככת במיקרוגל כ-8 דקות.
1 כוס עדשים אדומות מבושלות בשתי כוסות מים עד ריכוך מלא.
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה או 2 כפות טחינה
2-4 כפות פרורי לחם / קמח מצה
חופן עלי נענע קצוצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור(לילדים רק קורט פלפל השחור)
½ כפית כמון
¼ כפית קנמון
1 כפית סילאן/דבש (אופציונלי)
3-4 כפות שמן לשימון הידיים והתבנית
ההכנה

  • ללחמם תנור לחום של 200 מעלות
  • לסנן/ליבש את העדשים ממים ולהוסיף את הבטטה ועם ממחה פירה למעוך לתערובת אחידה .
  • לקרר מעט ולהוסיף את יתר המצרכים לערבב
  • לרפד תבנית בנייר אפיה לשמן בנדיבות .
  • ליצור לביבות בידיים משומנות ולהניח על התבנית .
  • לאפות עד הזהבה

טיפים לאפיה

  • להכניס לתנור חם  במדף השני מלמטה
  • לאפות 20 דקות עד הזהבה של החלק התחתון להוציא ולרסס בספרי שמן או למרוח בעזרת מברשת מעט שמן על הלביבות
  • להפוך ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות עד הזהבה מלאה.

הערה
חום התנור תלוי בתנור שלכן, אני אופה בטוסטר אובן ב200 מעלות ובתנור ב180 מעלות.
איכסון
ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם במיקרוגל או ללביבה פריכה לחמם בתנור חם.

לביבות בטטה ועדשים צילום טלי א.ג
לביבות בטטה ועדשים צילום טלי א.ג

חג חנוכה שמח וטעים

1 Comment

  1. לילי לוי
    7 בדצמבר 2015 @ 7:41

    מאוד אהבתי אני טבעונית אני מקווה שיהיו עוד מתכונים לטיבעוניים…..

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן