Skip to content

Beef Stifado- תבשיל בשר ובצלצלים יווני

Stifado -סטיפאדו- תבשיל יווני, שכבכל בית יווני ניתן לאכול סטיפאדו שונה, יש המכינים עם בשר עוף, חזיר או ארנבת, לפעמים מבשר שמן ולפעמים מבשר רזה. לפעמים משריר, חזה, פילה או אוסובוקו ואפילו זנב . תמיד יכיל בשר ובצלצלים או בצלצלי שאלוט יוסף לו יין אדום יבש ואכותי ולרב גם עגבניות, וירק יבש כלשהו(תימין, רוזמרין וכו)
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: כ40 דקות, זמן בישול: כשעתיים וחצי עד שלוש שעות
מספר מנות: 4-6

מצרכים
1.200 ק"ג בשר צלי פילה מדומה פרוס או חתוך לקוביות (ראו הערה למעלה לגבי הבשרים)
500-800 גר' בצלצלי שאלוט או בצלצלי פנינה קלופים שלמים
1-2 ראשי שום קלוף
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות (400 גר')
1כוס יין אדום(מרלו או קבורנה)
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות רכז רימונים
3כפות סילאן

מתבשל לאיטו
מתבשל לאיטו

½כפית גרגרי פלפל אנגלי
½ זירעי כמון כתושים גס
½-¼ צ'לי גרוס
4 עלי דפנה
1 עלה לימון גרס(לימונית) כתוש מעט לפתיחת טעמים( לא חובה)
ענף עלי תימין או כפית תימין יבש
1 כוס ציר מרק (אפשר מאבקה)
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה
בסיר רחב מחממים מעט שמן, מטגנים את הבשר עד סגירתו(שינוי הצבע) רצוי לעשות זאת במספר מחזורים בכדאי שהשמן לא יתקרר והבשר רק יסגר ולא יתבשל.
מוצאים את הבשר ומוספים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה . תוך גרוד תחתית הסיר .
מוספים יין ומצמצמים את הרוטב מעט
מוספים את כל יתר המרכבים מביאים לרתיחה , מכסים את הסיר ומעברים לאש הכי קטנה.
מוספים מים רתוחים עד כיסוי כל המרכיבים (במידה ומבשלים על פלטת שבת יש להוסיף כ2 ס"מ מעל לגובה המרכיבים)
מבשליםעל אש קטנה כ-3 שעות בודקים שלא חסר מים , במידה וחסר מים ניתן להוסיף מים רתוחים.
מגישים עם לחם טרי או אורז/קוסקוס וכ"ו
תהנו

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן