Skip to content

המלצת המשטרה: להעמיד את ממלא מקום ראש המל"ל לדין בגין שוחד והפרת אמונים

חוקרי יא"חה סיימו את תיק החקירה והודיעו כי תיק החקירה יועבר בימים הקרובים לפרקליטות עם המלצה להעמיד לדין את סגן יו"ר המל"ל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

חוקרי להב 433 במשטרת ישראל הודיעו היום (חמישי) כי סיימו את תיק חקירת אבריאל בר יוסף בחשד לביצוע עבירות בתחום טוהר המידות בזמן שכיהן כמשנה לראש המטה לביטחון לאומי (מל״ל). במסגרת החקירה, נחקרו מספר רב של מעורבים, חלקם באזהרה, לרבות בר יוסף.

עם סיום החקירה סבורה היחידה החוקרת כי נתגבשה תשתית ראייתית לכאורה כנגד אבריאל בר יוסף, לביסוס החשד למעורבות בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון. את החקירה ניהלה יא"חה בלהב 433 בשיתוף הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ולוותה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

אבריאל בר יוסף בעת הדיון על הארכת מעצרו (צילום מסך )
אבריאל בר יוסף בעת הדיון על הארכת מעצרו (צילום מסך )

הפרשה החלה בעת שאבריאל בר יוסף כיהן כסגן ראש המל״ל, ובמהלך הליך בחירתו לתפקיד ראש המל״ל בפועל, נדרשה משטרת ישראל לקיים חקירה פלילית אודות פעילותו אשר העלתה כבר בתחילתה חשדות לביצוע מעשים חמורים שהתרחשו בעת שכיהן בתפקיד סגן ראש המל״ל ובתקופה שחפפה להליך ההחלטה למנותו לראש המל״ל.

על פי החשד, אבריאל בר יוסף בהיותו המשנה לראש המל״ל, פעל בניגוד לחוק תוך כדי ביצוע עבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון וזאת תוך כדי שיתוף והסתייעות באחרים.

בר יוסף נחשד כי קיבל שוחד מאיש עסקים מגרמניה שהשקיע מאות אלפי אירו בחברה הנמצאת בבעלות קרובת משפחה של בר יוסף. לכך הצטרפו הטבות נוספות שוות ערך וכן הבטחות עתידיות. בתמורה, קידם החשוד אינטרסים עסקיים של איש העסקים הגרמני, בין היתר, ב״וועדת צמח״ שדנה במתווה הגז.

רגישות החקירה נבעה, בין היתר, בשל  העובדה שהחשוד צפוי היה  להתמנות לתפקיד ראש המטה לביטחון לאומי בישראל, תפקיד רגיש ובעל השפעה אסטרטגית ברמה הלאומית. תיק החקירה הכולל את המלצת המשטרה שסבורה כי התגבשו ראיות מספקות להעמידו לדין יועבר בימים הקרובים לידי הפרקליטות.

החקירה נפתחה בעקבות פנייה של עמותת אומ"ץ, שטענה בפני המשטרה כי בין השנים 2011 ל-2013 מומנו נסיעות של בר יוסף לאירופה על ידי הרצוג. הרצוג עמד בראש קבוצת משקיעים שביקשו לקדם בין היתר מיזם של הקמת מתקן בלב ים, שהיה אמור להפוך את הגז הטבעי לנוזל.

על פי החשד, בעת שכיהן כמנהל ועדת החוץ והביטחון של הכנסת בין 2004 ל-2009 וכן בעת ששימש בתפקידיו במל"ל, הוא קידם את עסקת הצוללות עם התאגיד הגרמני תיסנקרופ, בעבור שוחד שקיבל לכאורה מנציג התאגיד בישראל מיקי גנור. אחרי 14 יום במעצר הוא שוחרר למעצר בית והוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ וערבות של 200 אלף שקלים.

 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן