פלצאלך – לחמניות מצופות בצל ופרג

בערב קר וגשום אין יותר כייף מריח אפיית לחמניות ביתיות חמות, לחמניות מצופות בבצל מטוגן ופרג

פלצאלך – לחמניות מצופות בצל ופרג

בערב קר וגשום אין יותר כייף מריח אפיית לחמניות ביתיות חמות, לחמניות מצופות בבצל מטוגן ופרג

בילדותי לא קנינו בסופר הייתה חנות מכולת שכונתית בה בצענו את כל הקניות שלנו, לנו היה את עיזו החנווני, ואצלו קנינו לחמניות עם בצל מטוגן, היה צריך להזמין אותן מראש, הן היו יקרות והחנווני שקרא להן פלצאלך, הביא לפי מספר ההזמנות. אמי הייתה פורסת את הלחמנייה לרוחבה מורחת מיונז תלמה ופרוסות דקיקות של מלפפון חמוץ. זה היה מעדן ורבים מחברי לכיתה היו עומדים בתור לקבל ביס.
כיום אני מכינה לחמניות אלה והן הרבה יותר טעימות מהקנויות רכות ועשירות בבצל מטוגן וזירעוני פרג.

*דרגת קושי:♥♥♥ *זמן ההכנה: 20 דקות *זמן התפחה: כ-שעה *זמן אפיה: כ-25 דקות *כמות: 10 לחמניות

לחמניות בצל (צילום: טלי גרופית)
לחמניות בצל (צילום: טלי גרופית)

המצרכים
4 כוסות קמח שמרים ( אפשר קמח רגיל + 2 כפיות שמרים יבשים)
1 כף משפר אפיה
1 כף גלוטן( לא חובה)
1 כף מלח
2 כפיות דבש/סילאן
3 כפות שמן (לא זית)
½ 1 כוסות מים בחום הגוף

ההכנה

  1. ללוש במיקסר במשך 10 דקות
  2. לשמן קערה ולגלגל את הבצק בתוכה שכל הבצק יהיה מצופה בשמן
  3. להתפיח כשעה+-עד הכפלת הנפח ( לי ביום חמסין לקח 40 דקות)

לציפוי
2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות
שמן לטיגון
מאחר ואנו רוצים טבעות בצל פריכות יש לחמם את השמן
ולהוסיף את הבצל לטיגון קצר ומהיר עד הזהבה.

לפיזור
זרעוני פרג
מלח גס

ההכנה

  1. לאחר תפיחת הבצק לחלק לעשר כדורים שווים(כ100 גר כל חלק)
  2. להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה
  3. לשתח את כדורי הבצק לקוטר של כ7 סמ
  4. לכסות במגבת לחה
  5. ולהתפיח עד הכפלת הנפח (כ30 דקות)
  6. בעזרת החלק הכעור של הכף ליצור שקע בכל כדור
  7. להבריש במעט מים את הכדורים
  8. להניח כפית מהבצל המטוגן בשקע שיצרנו
  9. לפזר מעט פרג לקישוט ומעט מלח גס
  10. לאפות ב- 200 מעלות כ 20-25 עד הזהבה קלה.

    להוציא לרשת צינון.. ולהנות.

בילדותי לא קנינו בסופר הייתה חנות מכולת שכונתית בה בצענו את כל הקניות שלנו, לנו היה את עיזו החנווני, ואצלו קנינו לחמניות עם בצל מטוגן, היה צריך להזמין אותן מראש, הן היו יקרות והחנווני שקרא להן פלצאלך, הביא לפי מספר ההזמנות. אמי הייתה פורסת את הלחמנייה לרוחבה מורחת מיונז תלמה ופרוסות דקיקות של מלפפון חמוץ. זה היה מעדן ורבים מחברי לכיתה היו עומדים בתור לקבל ביס.
כיום אני מכינה לחמניות אלה והן הרבה יותר טעימות מהקנויות רכות ועשירות בבצל מטוגן וזירעוני פרג.

*דרגת קושי:♥♥♥ *זמן ההכנה: 20 דקות *זמן התפחה: כ-שעה *זמן אפיה: כ-25 דקות *כמות: 10 לחמניות

לחמניות בצל (צילום: טלי גרופית)
לחמניות בצל (צילום: טלי גרופית)

המצרכים
4 כוסות קמח שמרים ( אפשר קמח רגיל + 2 כפיות שמרים יבשים)
1 כף משפר אפיה
1 כף גלוטן( לא חובה)
1 כף מלח
2 כפיות דבש/סילאן
3 כפות שמן (לא זית)
½ 1 כוסות מים בחום הגוף

ההכנה

  1. ללוש במיקסר במשך 10 דקות
  2. לשמן קערה ולגלגל את הבצק בתוכה שכל הבצק יהיה מצופה בשמן
  3. להתפיח כשעה+-עד הכפלת הנפח ( לי ביום חמסין לקח 40 דקות)

לציפוי
2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות
שמן לטיגון
מאחר ואנו רוצים טבעות בצל פריכות יש לחמם את השמן
ולהוסיף את הבצל לטיגון קצר ומהיר עד הזהבה.

לפיזור
זרעוני פרג
מלח גס

ההכנה

  1. לאחר תפיחת הבצק לחלק לעשר כדורים שווים(כ100 גר כל חלק)
  2. להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה
  3. לשתח את כדורי הבצק לקוטר של כ7 סמ
  4. לכסות במגבת לחה
  5. ולהתפיח עד הכפלת הנפח (כ30 דקות)
  6. בעזרת החלק הכעור של הכף ליצור שקע בכל כדור
  7. להבריש במעט מים את הכדורים
  8. להניח כפית מהבצל המטוגן בשקע שיצרנו
  9. לפזר מעט פרג לקישוט ומעט מלח גס
  10. לאפות ב- 200 מעלות כ 20-25 עד הזהבה קלה.

    להוציא לרשת צינון.. ולהנות.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן