Skip to content

סופגניות עם ריבת תות של פעם

כשאני חושבת על סופגניה הגעגוע של הוא לסופגניה הקלסית של סבתא, גדולה, עגולה, עם קונפיטורה תות תוצרת בית וענן אבקת סוכר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אני איני מתחברת לספגניות המלאות בקרם, הבצק המטוגן עם הקרמים והציפויים מכבדים עליי. מתגעגעת לסופגניות הקלילות של סבתא ענקיות, קלילות, מלאות בועות אויר, בניחוח הדרים, והמילוי הקונפיטורה תות או ורדים תוצרת בית.
כשקבלתי את המתכון של רשת קפה גרג לסופגניות קלאסיות מיד ידעתי זו הסופגניה של סבתא, בבצק גרידת לימון וביצים, במרכזה קונפיטורה תות ומעליה ענן אבקת סוכר. חלום

מתכון לקונפיטורה תות ביין

המצרכים
1 ק"ג תותים
½ כוס יין אדום יבש
3 כוסות סוכר
½ כוס מיים
1 מקל וניל חצוי לאורכו

ההכנה

  1. להניח בסיר שכבות של תות, סוכר, לצקת יין ומים ולהשרות במשך לילה במקרר
  2. שעה לפני בישול להוציא את הסיר לשיש
  3. להניח את הסיר על האש ומבאים לרתיחה
  4. לאחר שרתח מנמיכים את האש ומניחים על הלהבה הנמוכה ביותר
  5. מדי פעם יש לערבב בכף מעץ כדי שלא ישרף בתחתית.
  6. מבשלים כשעתיים, הריבה מוכנה כאשר כמות הנוזלים מצטצמצת ממש לרבע ממה שהיתה והנוזל הופך לסמיך מאוד.

מתכון לסופגניית ריבה קלאסית של רשת קפה גרג

להכנת בצק סופגניות:

500 גרם קמח לחם
180 מ"ל חלב
2 ביצים
25 גרם שמרים טריים (1 כף)
50 גרם סוכר (¼ כוס )
10 גרם מלח (2 כפיות שטוחות)
50 גרם חמאה רכה
ומעט גרידת לימון (אני שמה גרידה משני לימונים)

ההכנה

  1. לשים את כל החומרים בקערת המיקסר ולערבל עד לקבלת בצק חלק וגמיש.(כ7 דקות)
  2. מחלקים לכדורים במשקל של כ- 50 גרם ומכדררים לכדור עגול ויפה
  3. מניחים על מגש משומן מכסים ומתפחים  כ- 40 דקות
  4. לחמם שמן בסיר עמוק ומטגנים ב- 160 מעלות
  5. לטגן כדקה וחצי מכל צד עד צבע זהוב.
  6. לצנן על רשת.
  7. ממלאים בקנפיטור תות  ולפזר מעל המון אבקת סוכר. (ריבה חלקה מזרקים, קונפיטורה אני חותכת לרוחב ומורחת כסנדוויץ)
    צילום: אנטולי מיכאלו

    ברשת קפה גרג, בחרו להשיק לחג החנוכה  סדרת סופגניות אפויות, במגוון מילוים המשתלבים בהרמוניה עם הבצק המפנק בין הטעמים: הסופגנייה הקלאסית האהובה במילוי ריבת התות, סופגניית אלפחורס הממולאת בריבת חלב ומעליה קוקוס ,סופגנייה במילוי שוקולד ועוד.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן