Skip to content

ראש הממשלה נתניהו קיים דיון רב-משתתפים להיערכות לאומית והתמודדות עם נגיף הקורונה

ראש הממשלה ושר הבריאות סיירו במתחם הבידוד הייחודי שהוקם ביחידה המיוחדת לרפואה במצבי חירום, במרכז הרפואי שיבא • ההיערכות לקליטת המטוס והנוסעים בנמל התעופה בן גוריון • היערכות מגן דוד אדום • התפשטות נגיף הקורונה: עדכונים מרחבי העולם ונתונים עדכניים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ראש הממשלה נתניהו, שר הבריאות ליצמן ומנהל המרכז הרפואי שיבא, פרופ' קרייס, סיירו במתחם הבידוד ביחידה המיוחדת לרפואה במצבי חירום, במרכז הרפואי שיבא תל השומר. המתחם שהוקם בימים האחרונים, עומד בקריטריונים מוקפדים של בידוד המבטיחים שמירה מקסימלית על בריאות השוהים במתחם, הצוותים הרפואיים והציבור בישראל. בסיור, ניתנה סקירה על חדר המומחים בו יוענק הטיפול מרחוק באמצעות טכנולוגיות מתקדמות לשוהים בבידוד, מתקני המתחם וחדרי הבידוד.

ד״ר ברקאי מנהלת שירותי הטלה-רפואה של שיבא סקרה על המכשור הרפואי המיוחד בו צפוי להשתמש הצוות הרפואי במרכז הבקרה ובחדרי המטופלים. לאחר מכן, סייר ראש הממשלה בחדרי הבידוד במתחם בו מוטמעות הטכנולוגיות המיוחדות.

שר הבריאות, ראש הממשלה וראש המל"ל. צילום: חיים צח, לע"מ

בפתח הדיון, אמר נתניהו: "אני סיירתי עכשיו במתקן הבידוד הזה, הוא מרשים מאוד. הוא משתמש בטכנולוגיות ושיטות חדשניות כדי להגיע לבידוד מקסימלי, כמובן שאנחנו מקווים שאף אחד מהישראלים שחולצו מהספינה הנגועה – לא נגוע. הם מחולצים לאחר מאמצים גדולים של משרד הבריאות, משרד החוץ וממשלת ישראל.

המדיניות שלנו היא למנוע ככל האפשר או לדחות ככל האפשר את כניסת הנגיף לישראל. עד עכשיו ככל הנראה הצלחנו. יש טענות לגבי היערכות יתר, אני מעדיף ומורה על היערכות יתר מאשר היערכות חסר. זה הדבר המרכזי שאנחנו עושים כאן. זה המפגש הגדול השני, אבל אנחנו נפגשים כל הזמן ומתעדכנים. אני מדגיש שוב – היערכות יתר עדיפה על היערכות חסר.

בנוסף לזה, אני מבקש משר האוצר לפצות את העסקים שנפגעים, למשל חברות תעופה וכל גוף אחר. אנחנו פה באירוע של כוח חיצוני ואנחנו חייבים כמדינה לטפל במי שנפגע בעניין הזה, גם באזרחים שנדבקים ודורשים טיפול מיוחד וגם כמובן בעסקים. אנחנו נעשה כל מה שצריך, עם יד בטוחה על ההגה, ואני חושב שאזרחי ישראל צריכים לדעת שיש כאן מערכת רצינית, לדעתי מן הטובות אם לא הטובה בעולם שמטפלת בתופעה הזאת.

אנחנו עדיין לא יודעים לאן פני המחלה, אנחנו לא יודעים אם יש פה מגפה רחבה, מה שנקרא Pandemic או שיש פה משהו יותר מוגבל, כמו שאנחנו מכירים בשפעת או בסארס. אנחנו איננו יודעים ולכן אנחנו נמשיך בהיערכות היתר הזאת עד שהדברים יתבהרו, ואולי גם לאחר מכן.״

נתניהו שיבח את ההיערכות הלאומית ואת משרד הבריאות, והנחה להמשיך ולהיערך להגעת הנגיף לישראל מתוך גישה מחמירה. הוא הטיל על ראש המל״ל להמשיך ולקיים הערכות מצב יומיות בהשתתפות כלל הגורמים, שיבחן גם את מדיניות התנועה לישראל וממנה. עוד הורה ראש הממשלה על הקמת צוות שיבחן את המשמעויות הכלכליות, לרבות אפשרות פיצוי לחברות ועסקים שנפגעים בעקבות המגפה העולמית.

ראש הממשלה הנחה לבצע מהלכים להידוק התיאום והבקרה עם המדינות השכנות והרשות הפלסטינית כדי למנוע את כניסת הנגיף לישראל. ראש הממשלה הנחה את שר הכלכלה להקים לאלתר חמ"ל לגיבוש חלופות לחומרי גלם לתעשייה, בעדיפות ראשונה למוצרי תברואה.

דיון נוסף יתקיים בשבוע הבא.

שר הבריאות ליצמן אמר בפתח הדיון: ״אני מודע לביקורת שיש עלינו שאנחנו מחמירים מדי. גם ההנחיות וגם אנחנו אמרנו שצריך לעמוד על זה שיש להחמיר כדי שהנגיף לא ייכנס, ובעזרת ה' הצלחנו עד לרגע זה שלא נכנס כאן. אנחנו עומדים לפני פאזה חדשה. אנחנו נכנסים כרגע לשלב שהוא חדש, מחזירים את האנשים משם. אנחנו ערוכים. אנחנו בודקים את עצמנו כל יום מחדש, ואיפה שצריך להחמיר אנחנו מחמירים.

בקשר לבחירות: הייתה לי ישיבה עם מנכ"לית ועדת הבחירות. אלה שבבידוד, אנחנו רוצים לתת להם זכות הצבעה. יהיו להם קלפיות ייעודיות, איפה שהם יכולים להגיע".

ראש המל״ל מאיר בן שבת פתח את הדיון ואמר: ״אנחנו ניגשים לדיון מספר שתיים בראשות רה"מ להיערכות הלאומית לנוכח התפרצות נגיף הקורונה. שלוש מטרות לדיון הזה: אחת – הצגת תמונת המצב, המגמות והערכת הסיכונים. שתיים – דיווח על סטטוס ביצוע ההנחיות הקודמות שניתנו על ידי רה"מ. שלוש – תיקוף או עדכון המדיניות והתייחסות להשלכותיה, ככל שישנם.

אני מבקש להזכיר את היעדים של המדינות, כפי שנקבעו על ידי ראש הממשלה בדיון הקודם, בראש ובראשונה דחייה ככל שניתן של הגעתו של הנגיף לישראל. שנית, לכשיגיע, ומתוך הנחה שכנראה יגיע, איתורו במהירות ומניעת התפשטותו. תמיכה רפואית מיטבית בחולים, ופיתוח חיסון ונוגדנים לטיפול, כפי שניתנה הנחייה בדיון הקודם לגופים הרלוונטיים.

הדגשים שנתן ראש הממשלה לפניכם – לעשות הכל למניעת הגעתו ולהיות במקביל ערוכים לכך שיגיע ויגרום לתחלואה. להתייחס למצב כאירוע חירום לאומי. המשמעות היא לפעול במהירות ולהסיר בירוקרטיה וחסמים. כדי להקל בכך הוטל על המל"ל לרכז ולהכריע במקום שישנן מחלוקות.״

בדיון השתתפו גם שר הבריאות, שר התחבורה, שר הפנים, שר הכלכלה, השר לשיתוף פעולה אזורי, ר' המל"ל, מ"מ מנכ"ל משרד ראש הממשלה, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, מנכ"ל משרד החוץ, מנכ"ל משרד הבט"פ, מנכ״ל משרד הבריאות, מנכ"ל משרד החקלאות, מנכ״ל משרד האוצר, מנכ״ל משרד התיירות, מנכ״ל רשות ההגירה והאוכלוסין, ראש המכון הביולוגי, קצין רפואה ראשי, החשכ״ל, המשנה ליועמ״ש, מנהלי בתי החולים שיבא תל השומר, רמב"ם, אסף הרופא, וולפסון, ברזילאי ואיכילוב, מנכ"ל מד"א, מנכ"ל קופת החולים כללית וגורמי מקצוע נוספים.

החל תהליך פינוי האזרחים הישראלים, הנוסעים על ה"דאימונד פרינסס", מיפן לישראל

שבועיים לאחר שנכנסו לבידוד על ספינת השייט "דאימונד פרינסס", החל היום לפנות בוקר פינוי האזרחים הישראלים. על פי התכנון הנוסעים ירדו, לכל המאוחר, מחר (חמישי) בשעה שש בערב שעון יפן, בהנחה שלא יהיו תקלות בלתי צפויות, ויועברו למטוס שיביא אותם לארץ. שגרירות ישראל בטוקיו בשיתוף צוות משרד הבריאות שנמצא במקום, העבירו הנחיות לנוסעים הישראלים בדבר הירידה מהספינה והליך החזרה לישראל.

ההיערכות לקליטת המטוס והנוסעים בנמל התעופה בן גוריון

ביום שישי לפנות בוקר ינחת מטוס מנהלים ועליו הישראלים ששהו בבידוד על הספינה ביפן ושרשויות הרפואה ביפן התירו את טיסתם לישראל. לאור חשיבות בריאות הציבור בישראל ונקיטת משנה זהירות בטיפול בשבים מהמזרח, ומתוך התחשבות בנוסעים החוזרים, הוחלט שהמטוס המיוחד ינחת בנתב"ג ויעצור ברחבה מרוחקת מטרמינל 1 ומטרמינל 3.

המטוס יחנה באזור רחבת המטוסים של התעופה הכללית – אזור המטוסים הפרטים. מספר מצומצם מאוד של עובדים מנמל התעופה בן גוריון, שימוגנו לפי הנחיות מד"א ומשרד הבריאות, יטפל במטוס: תדלוק, הורדת כבודת הנוסעים, ריקון המיכלים – שפכים שיטופלו על פי נוהל מיוחד של חומרים מסוכנים – ורענון מזון ושתייה לצוות המטוס.

הנוסעים יועברו לאוטובוס של מגן דוד אדום וילוו על ידי נציג משרד הבריאות ומד"א ישירות למרכז הרפואי שיבא, שם נערכים לקליטתם להמשך הבדיקות וההשגחה. כבודת הנוסעים תועבר למשאית של משרד הבריאות להמשך טיפול ובדיקה ולא תשאר בשדה התעופה בן גוריון. מיד לאחר תדלוק המטוס המיוחד הוא ימריא חזרה למזרח. המטוס והצוות לא ישארו בישראל.

צילום: דוברות מד"א
היערכות מגן דוד אדום להגעתם של הנוסעים מה"דאימונד פרינסס"

החובשים והפראמדיקים של מד"א ערוכים לפינוי שניים עשר הישראלים, כשהם יהיו מוגנים בעזרת חליפה מיוחדת, מסיכה, כובע ומשקפיים, על פי הפרוטוקול הנהוג במקרים בהם קיים סיכוי להדבקה בנגיף. לאחר הפינוי, האמבולנסים יחוטאו על ידי מערכת מיוחדת, שמבטיחה שמירה על בריאותם של החולים והפצועים הבאים שיפונו בהם, ושל צוותי מד"א.

מנהל אגף רפואה במד"א, רמי מילר: "צוותי מגן דוד אדום ערוכים במהלך כל השנה, ופועלים במיומנות ובמקצועיות בכל מקרה בו הם נדרשים למתן טיפול רפואי ופינוי של חולים החשודים כנשאים של מחלות זיהומיות. לפיכך, נושא מיגון צוותי מד"א וחיטוי האמבולנסים הוא לא דבר חדש עבורנו, ואנו מתורגלים ומנוסים בו גם בשגרה".

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "במגן דוד אדום, אנו ערוכים לפינוים של שניים עשר הישראלים שינחתו בארץ, לאחר שהייה של כשבועיים בספינת התענוגות מול חופי יפן. על מנת שלא לקחת סיכונים, החובשים והפראמדיקים שיפנו אותם, ימוגנו בערכות מלאות המיועדות למקרים מאין אלו. אנו פועלים בתיאום ובשיתוף פעולה מלא עם משרדי הבריאות והחוץ, עם רשות שדות התעופה ועם בית החולים שיבא בתל השומר".

נגיף הקורונה – עדכונים נוספים 

נגיף הקורונה – פייק ניוז:
בית החולים אסף הרופא מכחיש את השמועות שהופצו במהלך היום (רביעי), לפיהן הגיעו לבית החולים שני בני זוג שנדבקו בנגיף הקורנה • אתר "כיפה" עדכן, כי בבית החולים טענו שמדובר ב"פייק ניוז". משרד הבריאות מבקש להזכיר, כי הפצת מידע כוזב היא עברה על החוק.

דאימונד פרינסס – עליה במספר הנדבקים:
בעוד הנוסעים הישראלים מתכוננים לקראת עזיבה והגעה לארץ, הודיעו היום ביפן כי התגלו עוד 79 מקרי הידבקות חדשים על סיפון האוניה. מספר החולים, מקרב הנוסעים ואנשי הצוות, עומד כעת על 621. בתוך כך, ישנה ביקורת הולכת וגוברת מצד מומחים ומצד מדינות, שאזרחיהן היו על סיפון ספינת השייט, על תגובת רשויות הבריאות ביפן והטיפול במשבר. המומחים מטילים ספק בהיערכות היפנים לקראת המשחקים האולימפיים יפן 2020 שעתידים להתקיים בקיץ הקרוב (רויטרס).

דרום קוריאה: מספר מקרי ההידבקות קפץ ב-75% תוך 24 שעות:
דרום קוריאה דיווחה היום (רביעי) על 20 מקרי הידבקות חדשים, 16 מהם בעיר הדרומית דאגו. משרד הבריאות במדינה עדכן, כי סך כל החולים במדינה עלה מ-31 ל-51 (אל ג'זירה).

הונג קונג:
היום (רביעי) הודיעה דוברת בית חולים קווין מרגרט, על מקרה מוות שני במדינה כתוצאה מנגיף הקורונה. המת הוא גבר בן 70, שהיה אחד מ-62 החולים בעיר.

איראן: שני מקרי מוות מנגיף הקורונה:
סוכנות הסטודנטים האיראנית לחדשות (ASNA) דיווחה בבוקר (רביעי), כי שר הבריאות האיראני אישר שני מקרי הידבקות בנגיף הקורונה. לא נמסר מידע על אזרחות החולים. הערב (רביעי) הודיעו הרשויות על שני מקרי מוות מנגיף הקורונה.

סין:
אתמול (שלישי) דיווחו הרשויות בסין על מותו של מנהל בית החולים ווצ'אנג בעיר ווהאן מנגיף הקורונה. לפחות 7 מתים מקרב הצוותים הרפואייים בסין, מתוך 1,716 רופאים ואחיות שנדבקו בנגיף.

נגיף הקורונה במספרים: נכון ל 20:30

75,309 חולים • מתוכם בסין: 74,192 • 621 חולים בקרב נוסעי ה"דאימונד פרינסס"; ביפן 84, בסינגפור 84, בהונג קונג 65, בדרום קוריאה 51, בתאילנד 35, טאיוואן 23, ועוד חולים נוספים • עד כה דווחו חולים ב-30 מדינות ברחבי העולם.

12,928 מכלל החולים מוגדרים במצב קשה מאד עד אנוש • 12,017 מתוכם בסין • חולים במצב אנוש מחוץ לסין: 20 חולים במצב קשה מאד עד אנוש בקרב נוסעי ה"דאימונד פרינסס", בהונג קונג 6 (חולה אחד מת), ביפן 4, בסינגפור 4, בתאילנד 2, באיטליה 2, ובאיחוד האמירויות 1.

15,126 חולים הבריאו.

2,014 מקרי מוות מנגיף הקורונה • עד כה מתו 8 אנשים מחוץ לסין.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן