סינייה דגים, חצילים וטחינה

בתקופת לחץ כמו תקופה זו, אני מחפשת מתכונים קלילים שקל לעכל וקל להכין, כזו היא המנה של השף אבי ביטון לסינייה קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה אחוה המעולה, שילוב מנצח היוצר מנה מנצחת, קלילה, מרעננת המתאימה לארוחת צהריים או ערב ובימים טובים יותר לאירוח חגיגי

סינייה דגים, חצילים וטחינה

בתקופת לחץ כמו תקופה זו, אני מחפשת מתכונים קלילים שקל לעכל וקל להכין, כזו היא המנה של השף אבי ביטון לסינייה קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה אחוה המעולה, שילוב מנצח היוצר מנה מנצחת, קלילה, מרעננת המתאימה לארוחת צהריים או ערב ובימים טובים יותר לאירוח חגיגי

*דרגת קושי: ♥♥♥♥*זמן הכנה: 20 דקות *מספר מנות: 2-3 מנות

מצרכים 
400 גרם פילה דג ים ללא עור קצוץ לקוביות קטנות (דניס/בורי)
1 בצל קצוץ דק
1 ראש שום
1 פלפל חריף קצוץ (ללא הגרעינים)
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל
¼ כפית סומאק

לטחינה
½ כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
1 כוס מים
מיץ לימון ומלח לפי הטעם
1 חציל קלוי

להגשה
1 בצל ירוק
קמצוץ סומק

ההכנה קבב הדגים

1. מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.
2. לשים היטב את התערובת בידיים, יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.( צליתי על מחבת פסים)

הכנת הטחינה
במעבד מזון מערבבים טחינה אחוה גולמית אחווה עם מים עד לקבלת טחינה בהירה
במרקם רצוי ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.

הרכבת המנה

בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי ומניחים עליו את קציצות הדגים.
מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים
מעטרים בבצל ירוק וסומק
מגשים עם סלט ירקות קצוץ דק ופיתות חמות

*דרגת קושי: ♥♥♥♥*זמן הכנה: 20 דקות *מספר מנות: 2-3 מנות

מצרכים 
400 גרם פילה דג ים ללא עור קצוץ לקוביות קטנות (דניס/בורי)
1 בצל קצוץ דק
1 ראש שום
1 פלפל חריף קצוץ (ללא הגרעינים)
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל
¼ כפית סומאק

לטחינה
½ כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
1 כוס מים
מיץ לימון ומלח לפי הטעם
1 חציל קלוי

להגשה
1 בצל ירוק
קמצוץ סומק

ההכנה קבב הדגים

1. מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.
2. לשים היטב את התערובת בידיים, יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.( צליתי על מחבת פסים)

הכנת הטחינה
במעבד מזון מערבבים טחינה אחוה גולמית אחווה עם מים עד לקבלת טחינה בהירה
במרקם רצוי ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.

הרכבת המנה

בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי ומניחים עליו את קציצות הדגים.
מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים
מעטרים בבצל ירוק וסומק
מגשים עם סלט ירקות קצוץ דק ופיתות חמות

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן