Skip to content

3 מתכוני מוס חלבה מתוקים לחג

מוס חלבה המשלב טחינה וסילאן מאד אהוב בביתי, ויש מספר וארציות שונות למעדן לפניכם שלושה מתכונים טעימים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מוס חלבה ורימונים (כ4-6 מנות)

המצרכים
2 שמנת מתוקה / צמחית לפרווה
1 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
¼ 1 כוסות סילאן טבעי
1 כף רכז רימונים
קורט מלח

ההכנה
1. מערבבים היטב את הסילאן. רכז הרימונים, המלח והטחינה
2. מקצפים את השמנת המתוקה לקציפה יציבה
3. מעברים כחצי כוס קצפת לשק זילוף שישמש לעיטור המנה.
4. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עד קבלת מסה אחידה
5. יוצקים לכוסות /גביעים ומעטרים בזילוף קצפת מעט סילאן וגרגרי רימון
6. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעה לפחות

מוס שוקולד אבוקדו טחינה וקצפת הל (4-6 מנות )

השלוב של שוקולד ואבוקדו לא היה לי טעים אז ניסיתי להוסיף סילאן וטחינה והשילוב היה נפלא.
הוספת הל למתוקים למדתי לאהוב בטיול בשוודיה , בהתחלה חששתי שהחך הישראלית לא תואהב את השילוב אבל מהר מאד בקשו עוד ..

המצרכים למוס
2 אבוקדו 'גרנות' בשלים
50 גרם שוקולד מריר מומס
½ כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
¼ כוס חלב שקדים/סויה
¼ רבע כוס קקאו איכותי
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

המצרכים לקצפת הל
1 שמנת מתוקה /צמחית לפרווה
2 כפות סוכר
½ כפית הל ( אפשר להסתפק גם ב¼ כפית)

לעיטור
תאנים ושומשום
או תמרים ופיסטוק
או גרגרי רימון

הכנת המוס
1. במעבד המזון עבדו את כל מרכיבי המוס עד למסה אחידה קרמית
2. טעמו את המוס ובדקו אם מספיק מתוק במידה ולא הוסיפו עוד סילאן
3. מעברים לגביעים מתאימים ומקררים כשעתיים מכוסה

הכנת הקצפת
1. מקצפים את השמנת המתוקה עד קבלת קצף רך
2. מוספים סוכר והל וממשיכים להקציף עד קבלת קצפת
3. לפני ההגשה מזליפים מעל המוס ומעטרים ונהנים

לאחרונה התנסיתי במתכון של השף אבי ביטון לפרפרה חלבה ברוטב סילאן וגרנולה קרנצית 
מתכון מדהים קוצר מחמאות

פרפרה חלבה ברוטב סילאן וגרנולה (כ6 מנות)

צילום: יח"צ

המצרכים לפרפרה
1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)
½ כוס סילאן סילאן ללא תוספת סוכר
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל

המצרכים לרוטב:
1/2 כוס סילאן ללא תוספת סוכר
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס
1/4 כוס מים
1 גרידת לימון

המצרכים להגשה:
1/4 כוס גרנולה
שערות חלוה של "אחוה"

ההכנה:
1.מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב בתנועות קיפול
3. מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש שעות לפחות מכוסה.

הכנת הרוטב
1. מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.

הגשה
2. מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.
3. מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.

בברכת חג שמח ומתוק

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן