מקלובה עשירה ומנחמת

מקלובה – הינה תבשיל אורז ירקות ובשר הפוך מהמטבח המזרח תיכוני, לרוב מכינים את התבשיל מבשר כבש או עוף, חצילים, כרובית, גזר וירקות שונים

מקלובה עשירה ומנחמת

מקלובה – הינה תבשיל אורז ירקות ובשר הפוך מהמטבח המזרח תיכוני, לרוב מכינים את התבשיל מבשר כבש או עוף, חצילים, כרובית, גזר וירקות שונים

למקלובה עשרות דרכי הכנה, לפעמים היא צמחונית ואז אין צורך בציר בשר, לפעמים היא עם בשר בקר מפורק, לפעמים עם פרגיות או שוקי עוף. אני נוהגת להכין עם בשר בקר מפורק , לשם כך אני מכינה ציר בקר עשיר. את ציר הבקר אני מכינה בכמות גדולה ומצמצת, משתמשת למקלובה בכמות הרצויה היתר מקפיאה בשקיות לשימושים שונים.

מצרכים לציר בקר
אני מכינה ציר בקר מעבר לנדרש ומקפיא לשימושים נוספים.
½ בשר בקר (רצוי צלעות ) מחולק לקוביות גדולות
2-4 עצמות מוח
1-3 ק"ג עצמות בקר (ניתן לרכוש בקצביות )
ההכנה
גזר, כרישה, בצל, שום, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה עלי דפנה, גרגרי פלפל, כף חומץ תפוחים או בלסמי.
לבשל הכל כ 3 שעות על אש נמוכה.

ירקות למקלובה
בכל ירק מטפלת בנפרד
1 חציל פרוס לפרוסות אפוי בתנור בשמן זית
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים פרוסים לעיגולים ומטוגנים בשמן עד הזהבה מלאה
1 כוס גזר גמדי מופשר וצלוי בתנור
1 כוס פרחי כרובית חלוטים וצלויה עד השחמה בתנור
1 בצל פרוס מטוגן/אפוי
שיני שום מופרדות בקליפה ( לא חובה אנחנו אוהבים)

הבשר
כ ½ ק"ג בשר בקר שבשלנו בציר או שאריות בשר מבושל
או
פרגיות צלויות חצי צליה
או
שוקי עוף מטוגנים/צלויים

למקלובה צמחונית

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
במקום ציר בקר להשתמש בציר ירקות או אבקת מרק

האורז
נהוג להשתמש באורז עגול או בסמטי אני מכינה עם אורז בסמטי
לסיר 3 ליטר מספיק ½ 1 כוסות אורז
½ 1 כוסות אורז
3 כוסות ציר בקר
2 כפיות מלח
ניתן להוסיף צנוברים קלויים או שקדים קלויים לאורז
להרתיח וכבות את האש לכסות עד הרכבת הסיר
התיבול
כפית כמון, 1כפית הל 1כפית פלפל אנגלי , קמצוץ קינמון, מעט שערות זעפרן שהושרו במים (לחלופין חצי כפית כרכום/קארי)
הרכבת המקלובה בסיר
1. לשמן את הסיר למקלובה (ממשתמשת בסיר אלומניום חד פעמי)
2. להניח שקית קוקי שתעטוף את כל הסיר ( חותכת אותה למלבן ומסדרת בסיר )
3. לסדר שכבת תפוחי אדמה מטוגנים
4. עליה את הבשר
5. מעל שכבת אורז דקה
6. שכבת חצילים, גזר, כרובית, בצל ושום
7. את כל האורז הנותר
8. יוצרים ארובות באורז בעזרת מוט עץ או שיפוד רחב
9. מרתיחים ציר בקר מוספים את התבלינים לציר יוצקים לסיר עד גובה 2 ס"מ מעל לאורז .
10. מכסים לאטימה בעזרת נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כחצי שעה .
11. מורדים את חום התנור ל160 מעלות ואפים כשעתיים שלוש.

יש להמתין חצי שעה לפני הפיכת הסיר על המגש.
אם מגשים ביום המחרת יש לחמם ב160 מעלות כ30-60 דקות

תהנו

למקלובה עשרות דרכי הכנה, לפעמים היא צמחונית ואז אין צורך בציר בשר, לפעמים היא עם בשר בקר מפורק, לפעמים עם פרגיות או שוקי עוף. אני נוהגת להכין עם בשר בקר מפורק , לשם כך אני מכינה ציר בקר עשיר. את ציר הבקר אני מכינה בכמות גדולה ומצמצת, משתמשת למקלובה בכמות הרצויה היתר מקפיאה בשקיות לשימושים שונים.

מצרכים לציר בקר
אני מכינה ציר בקר מעבר לנדרש ומקפיא לשימושים נוספים.
½ בשר בקר (רצוי צלעות ) מחולק לקוביות גדולות
2-4 עצמות מוח
1-3 ק"ג עצמות בקר (ניתן לרכוש בקצביות )
ההכנה
גזר, כרישה, בצל, שום, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה עלי דפנה, גרגרי פלפל, כף חומץ תפוחים או בלסמי.
לבשל הכל כ 3 שעות על אש נמוכה.

ירקות למקלובה
בכל ירק מטפלת בנפרד
1 חציל פרוס לפרוסות אפוי בתנור בשמן זית
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים פרוסים לעיגולים ומטוגנים בשמן עד הזהבה מלאה
1 כוס גזר גמדי מופשר וצלוי בתנור
1 כוס פרחי כרובית חלוטים וצלויה עד השחמה בתנור
1 בצל פרוס מטוגן/אפוי
שיני שום מופרדות בקליפה ( לא חובה אנחנו אוהבים)

הבשר
כ ½ ק"ג בשר בקר שבשלנו בציר או שאריות בשר מבושל
או
פרגיות צלויות חצי צליה
או
שוקי עוף מטוגנים/צלויים

למקלובה צמחונית

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
במקום ציר בקר להשתמש בציר ירקות או אבקת מרק

האורז
נהוג להשתמש באורז עגול או בסמטי אני מכינה עם אורז בסמטי
לסיר 3 ליטר מספיק ½ 1 כוסות אורז
½ 1 כוסות אורז
3 כוסות ציר בקר
2 כפיות מלח
ניתן להוסיף צנוברים קלויים או שקדים קלויים לאורז
להרתיח וכבות את האש לכסות עד הרכבת הסיר
התיבול
כפית כמון, 1כפית הל 1כפית פלפל אנגלי , קמצוץ קינמון, מעט שערות זעפרן שהושרו במים (לחלופין חצי כפית כרכום/קארי)
הרכבת המקלובה בסיר
1. לשמן את הסיר למקלובה (ממשתמשת בסיר אלומניום חד פעמי)
2. להניח שקית קוקי שתעטוף את כל הסיר ( חותכת אותה למלבן ומסדרת בסיר )
3. לסדר שכבת תפוחי אדמה מטוגנים
4. עליה את הבשר
5. מעל שכבת אורז דקה
6. שכבת חצילים, גזר, כרובית, בצל ושום
7. את כל האורז הנותר
8. יוצרים ארובות באורז בעזרת מוט עץ או שיפוד רחב
9. מרתיחים ציר בקר מוספים את התבלינים לציר יוצקים לסיר עד גובה 2 ס"מ מעל לאורז .
10. מכסים לאטימה בעזרת נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כחצי שעה .
11. מורדים את חום התנור ל160 מעלות ואפים כשעתיים שלוש.

יש להמתין חצי שעה לפני הפיכת הסיר על המגש.
אם מגשים ביום המחרת יש לחמם ב160 מעלות כ30-60 דקות

תהנו

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן