מאפה פסטה כוסמין ותירס עם סלט עשבי תיבול

רוחות הסתיו מנשבות ואין נפלא לארוחת ערב ממאפה חמים של פסטה כוסמין עם תירס ופלפל שחור, וכשזה מוגש עם סלט ירוק עשיר החגיגה מושלמת גם טעים וגם בריא.

מאפה פסטה כוסמין ותירס עם סלט עשבי תיבול

רוחות הסתיו מנשבות ואין נפלא לארוחת ערב ממאפה חמים של פסטה כוסמין עם תירס ופלפל שחור, וכשזה מוגש עם סלט ירוק עשיר החגיגה מושלמת גם טעים וגם בריא.

מתכון למאפה פסטה כוסמין תירס מתובל בפלפל שחור הגשתי עם  עם סלט ירוק משמש ואגוזים.

 צילום: חיים יוסף
צילום: חיים יוסף

מתכון למאפה התירס ופסטה כוסמין
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 30 דקות *מספר מנות 4-6 מנות

מצרכים
1 חבילת פסטה כוסמין מלא
3 קלחי תירס טריים (השתמשתי ב3 כוסות גרגרי תירס קפוא)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
2 גבעולי טימין
3 כפות שמן זית
להגשה: פרמז'ן מגורד

ההכנה:

1.מחממים תנור ל-220 מעלות.
2.מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
3.מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו
4. יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק   ומערבבים.
5. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
6. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
7. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס.
8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
9. מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.

 צילום: חיים יוסף
צילום: חיים יוסף

סלט עשבי תיבול עם משמש ואגוזי מלך

המצרכים
2 כוסות פטרוזליה קצוצה
1 כוס רוקט(בעונה)
1 כוס נענע קצוצה
1 כוס כוסברה
1 כוס עירית קצוצה
50 גר משמשים מיובשים קצוצים"( ללא סוכר)
50 גר חומציות (ללא סוכר)
100 גר אגוזים מעורבים פקאן/ קשיו/פוסטוק/אגוזי מלך

הרוטב לסלט:
3-5 כפות שמן זית
3-5 כפות מיץ לימון טרי
1-2 כפות סילאן או דבש / דייטיפ לסוכרתיים
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
1. קוצצים את כל המרכיבים דק ומערבבים בקערה .
2. את חומרי הרוטב מכניסים לצנצנת סגורה ומערבבים.
3. את הרוטב יוצקים על הסלט עם הגשתו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון למאפה פסטה כוסמין תירס מתובל בפלפל שחור הגשתי עם  עם סלט ירוק משמש ואגוזים.

 צילום: חיים יוסף
צילום: חיים יוסף

מתכון למאפה התירס ופסטה כוסמין
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 30 דקות *מספר מנות 4-6 מנות

מצרכים
1 חבילת פסטה כוסמין מלא
3 קלחי תירס טריים (השתמשתי ב3 כוסות גרגרי תירס קפוא)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס דק תבליני מימון
2 גבעולי טימין
3 כפות שמן זית
להגשה: פרמז'ן מגורד

ההכנה:

1.מחממים תנור ל-220 מעלות.
2.מגלחים את קלחי התירס מהגרגירים וטוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון למחית.
3.מניחים בסיר את המחית יחד עם הגרגירים שנותרו
4. יוצקים פנימה 2 כפות שמן זית, טימין, מלח, פלפל שחור גרוס דק   ומערבבים.
5. מבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות תוך כדי ערבוב.
6. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים מהמים, יוצקים כף שמן זית ומערבבים.
7. מערבבים את הפסטה לתוך קרם התירס ויוצקים לתבנית חרס.
8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
9. מגרדים מעל פרמז'ן ומגישים.

 צילום: חיים יוסף
צילום: חיים יוסף

סלט עשבי תיבול עם משמש ואגוזי מלך

המצרכים
2 כוסות פטרוזליה קצוצה
1 כוס רוקט(בעונה)
1 כוס נענע קצוצה
1 כוס כוסברה
1 כוס עירית קצוצה
50 גר משמשים מיובשים קצוצים"( ללא סוכר)
50 גר חומציות (ללא סוכר)
100 גר אגוזים מעורבים פקאן/ קשיו/פוסטוק/אגוזי מלך

הרוטב לסלט:
3-5 כפות שמן זית
3-5 כפות מיץ לימון טרי
1-2 כפות סילאן או דבש / דייטיפ לסוכרתיים
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
1. קוצצים את כל המרכיבים דק ומערבבים בקערה .
2. את חומרי הרוטב מכניסים לצנצנת סגורה ומערבבים.
3. את הרוטב יוצקים על הסלט עם הגשתו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן