Skip to content

קראמבל תפוחים ביתי טבעוני

בימים הקרים אני אוהבת קינוח חמים כזהו הקראמבל תפוחים, שילוב מענג בין קוביות תפוחים מתוקות ורכות ומעליהן תערובת בצק פריך מתנפץ בריח ממכר של קינמון וניל ושמן זית

קראמבל תפוחים ביתי טבעוני

בימים הקרים אני אוהבת קינוח חמים כזהו הקראמבל תפוחים, שילוב מענג בין קוביות תפוחים מתוקות ורכות ומעליהן תערובת בצק פריך מתנפץ בריח ממכר של קינמון וניל ושמן זית

מתכון קל הכנה מהמטבח הבריטי שהותאם למנה פרווה/טבעונית בעזרת שמן זית צעיר, נפלא של 'ראשית המסיק' שמן בעל ארומה מיוחדת שהשתלבה נפלא בטעמי הקינמון והוניל

*דרגת קושי: ♥♥♥♥ * זמן הכנה: 10 דקות *זמן בישול ואפיה 35 דקות * *מספר מנות: 4 מנות בקוטר 10 ס"מ, *6 מנות בקוטר 6 ס"מ.

המצרכים לתפוחים
3-4 תפוחים גרנד סמיט או פינגליידי (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
1 כף גדושה סוכר
2 כפות גדושה סירופ מייפל או דבש
½ כפית אבקת קינמון

לקראמבל פירורים:

צילום: יוסי מור
צילום: יוסי מור

3/4 כוס קמח לבן
3 כפות סוכר
1 כף שמן קוקוס ( לחלופין עוד כף שמן זית)
3 כפות שמן זית ( השתמשתי בשמן זית 'ראשית המסיק' של משק אחיה)
½ כפית תמצית וניל
½ כוס גרם שקדים/אגוזים טחונים

הכנת מילית התפוחים
1. במחבת רחבה בעלת מכסה לשים את כל המרכיבים
2. להביא לרתיחה לבחוש
3. לכסות ולבשל 10 דקות על אש קטנה על התפוחים להיות רכים אל דנטה.

הכנת הקראמבל
*מערבבים את הקמח, הסוכר, השומן ותמצית הוניל בעזרת הצבעות לתערובת פירורית
*מוספים את אבקת השקדים ומערבבים להתמעה

הרכבת הקראמבל תפוחים
1. בצלוחית/תבנית קטנה שמים 2 כפות מתערובת התפוחים
2. מפזרים את הקראמבל
3. אופים 25 דקות, בתנור שחומם מראש בחום, של 180 מעלות עד שהקראמבל משחים.

כדאי לדעת
* מגישים חמים או בטמפ' החדר.
* מומלץ לזלף סירופ מייפל מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל
* הקראמבל במטיבו בהגשה מידית אבל ניתן לשמור עטוף במקרר
3-4 ימים ולחמם בטוסטר/תנור חם .

טלי טיפ
להכין מראש את כל המרכיבים לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר.
בשלוף להכניס לתנור/טוסטר חם ולאפות

 תהנו
תהנו

מתכון קל הכנה מהמטבח הבריטי שהותאם למנה פרווה/טבעונית בעזרת שמן זית צעיר, נפלא של 'ראשית המסיק' שמן בעל ארומה מיוחדת שהשתלבה נפלא בטעמי הקינמון והוניל

*דרגת קושי: ♥♥♥♥ * זמן הכנה: 10 דקות *זמן בישול ואפיה 35 דקות * *מספר מנות: 4 מנות בקוטר 10 ס"מ, *6 מנות בקוטר 6 ס"מ.

המצרכים לתפוחים
3-4 תפוחים גרנד סמיט או פינגליידי (בינוניים-גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
1 כף גדושה סוכר
2 כפות גדושה סירופ מייפל או דבש
½ כפית אבקת קינמון

לקראמבל פירורים:

צילום: יוסי מור
צילום: יוסי מור

3/4 כוס קמח לבן
3 כפות סוכר
1 כף שמן קוקוס ( לחלופין עוד כף שמן זית)
3 כפות שמן זית ( השתמשתי בשמן זית 'ראשית המסיק' של משק אחיה)
½ כפית תמצית וניל
½ כוס גרם שקדים/אגוזים טחונים

הכנת מילית התפוחים
1. במחבת רחבה בעלת מכסה לשים את כל המרכיבים
2. להביא לרתיחה לבחוש
3. לכסות ולבשל 10 דקות על אש קטנה על התפוחים להיות רכים אל דנטה.

הכנת הקראמבל
*מערבבים את הקמח, הסוכר, השומן ותמצית הוניל בעזרת הצבעות לתערובת פירורית
*מוספים את אבקת השקדים ומערבבים להתמעה

הרכבת הקראמבל תפוחים
1. בצלוחית/תבנית קטנה שמים 2 כפות מתערובת התפוחים
2. מפזרים את הקראמבל
3. אופים 25 דקות, בתנור שחומם מראש בחום, של 180 מעלות עד שהקראמבל משחים.

כדאי לדעת
* מגישים חמים או בטמפ' החדר.
* מומלץ לזלף סירופ מייפל מעל או להגיש עם כדור גלידת וניל
* הקראמבל במטיבו בהגשה מידית אבל ניתן לשמור עטוף במקרר
3-4 ימים ולחמם בטוסטר/תנור חם .

טלי טיפ
להכין מראש את כל המרכיבים לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר.
בשלוף להכניס לתנור/טוסטר חם ולאפות

 תהנו
תהנו

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן