פשטידת בולונז

בין כבות בצק פריך שוכנת שכבה של בולונז עסיסי, עשיר ומלא טעמים

פשטידת בולונז

בין כבות בצק פריך שוכנת שכבה של בולונז עסיסי, עשיר ומלא טעמים

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ-חצי *זמן אפיה: כ40-60 דקות *כמות: 6-8 מנות

המצרכים לבצק
½2 כוסות קמח רגיל/ מלא/שיפון
½כפית שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
½ כוס מים פושרים
1 כפית מלח
ההכנה

1. ללוש הכל יחד לבצק נעים לעטוף בניילון נצמד
2. לשמור במקרר עד הרכבת הפשטידה .

לרוטב הבלונז
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול, קצוץ
3-6 שיני שום קצוצות
2 ענפי סלרי קצוצות
1 קופסה קוביות עגבניות (400 גר)
1 קופסה רסק עגבניות
לתיבול:
חופן עלי אורגנו קצוצים /כפית אורגנו יבש
חופן עלי בזיליקום/ כפית בזיליקום יבש
חופן עלי תימין/ כפית תימין יבש
פלפל שחור טחון טרי
מלח
1 כפית סוכר

לציפוי 

1 ביצה
¼ כוס מים
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל, אורגנו
לערבב בעזרת מזלג

לעיטור
חופן צנוברים קלויים
חופן תערובת אגוזים

הכנת הבולונז

1. לחמם את שמן הזית במחבת. לטגן את הבצל  עד שקיפות להוסיף שום לדקה
2. להוסיף את הבשר ולבחוש עד שהוא מופרד היטב ומשנה את צבעו.
3. להוסיף את העגבניות ולהוסיף את רסק העגבניות, לבחוש ולהרתיחה
4. לתבל ולהעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.
5. לטעום ולתקן תיבול ולבשל עוד עשר דקות

הרכבת הפשטידה

1. לשמן תבנית בקוטר 26/24
2. לחלק את הבצק לשתיים
3. לרדד ולהניח בתחתית התבנית. לחורר עם מזלג מעט
4. לאפות 10 דקות בחום 180 מעלות
5. להוציא ולצקת את המילית
6. לרדד את הבצק הנותר ולכסות את המילית בבצק.
7. ליצור גומה במרכז ליציאת האדים
8. למרוח את הציפוי ולעטר בשאריות הבצק ובצנוברים והאגוזים
9. לאפות כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה זהובה.
10. לקרר כרבע שעה לפני הפריסה.

להגיש לצד סלטים וחמוצים
תהנו

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כ-חצי *זמן אפיה: כ40-60 דקות *כמות: 6-8 מנות

המצרכים לבצק
½2 כוסות קמח רגיל/ מלא/שיפון
½כפית שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
½ כוס מים פושרים
1 כפית מלח
ההכנה

1. ללוש הכל יחד לבצק נעים לעטוף בניילון נצמד
2. לשמור במקרר עד הרכבת הפשטידה .

לרוטב הבלונז
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול, קצוץ
3-6 שיני שום קצוצות
2 ענפי סלרי קצוצות
1 קופסה קוביות עגבניות (400 גר)
1 קופסה רסק עגבניות
לתיבול:
חופן עלי אורגנו קצוצים /כפית אורגנו יבש
חופן עלי בזיליקום/ כפית בזיליקום יבש
חופן עלי תימין/ כפית תימין יבש
פלפל שחור טחון טרי
מלח
1 כפית סוכר

לציפוי 

1 ביצה
¼ כוס מים
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל, אורגנו
לערבב בעזרת מזלג

לעיטור
חופן צנוברים קלויים
חופן תערובת אגוזים

הכנת הבולונז

1. לחמם את שמן הזית במחבת. לטגן את הבצל  עד שקיפות להוסיף שום לדקה
2. להוסיף את הבשר ולבחוש עד שהוא מופרד היטב ומשנה את צבעו.
3. להוסיף את העגבניות ולהוסיף את רסק העגבניות, לבחוש ולהרתיחה
4. לתבל ולהעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.
5. לטעום ולתקן תיבול ולבשל עוד עשר דקות

הרכבת הפשטידה

1. לשמן תבנית בקוטר 26/24
2. לחלק את הבצק לשתיים
3. לרדד ולהניח בתחתית התבנית. לחורר עם מזלג מעט
4. לאפות 10 דקות בחום 180 מעלות
5. להוציא ולצקת את המילית
6. לרדד את הבצק הנותר ולכסות את המילית בבצק.
7. ליצור גומה במרכז ליציאת האדים
8. למרוח את הציפוי ולעטר בשאריות הבצק ובצנוברים והאגוזים
9. לאפות כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה זהובה.
10. לקרר כרבע שעה לפני הפריסה.

להגיש לצד סלטים וחמוצים
תהנו

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן