Skip to content

חמים וטעים עם קוקטליים של חורף

לכבוד החורף הקריר אספתי בשבילכם מתכוני קוקטייל לחורף חמים וטעימים, שיעלו לכם את טמפרטורות הגוף ואת מצב הרוח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בחורף הקריר הגשם מתדפק על חלון, הרחוב מאפרים וצמרות העצים המתנועעות מצד אל צד. ואנשים מאזינים בזמן שכזה למוזיקה שקטה ומנחמת, מעלים זכרונות מהעבר ולוגמים מכוס המשקה, כוס בירה, עארק או לא בדיוק המשקה המתאים לחורף. אולי  קצת קוניאק? נפלא. או וויסקי – מצוין,  אבל אני מעדיפה קוקטילים, מלאי טעם שמחממים את החורף .
ואכן הסקוטית מבית ישרקו. חולקת מתכוני קוקטייל קלים להכנה, שיחממו  לנו את ימי החורף הקרים.

וויסקי סקין Whisky Skin
קוקטייל ותיק עוד מימי המאה ה-19 בארה"ב, שנועד לחמם את קירבו של כל נווד בחורף הקר של אמריקה הצפונית. ימים בהם כל וויסקי סקוטי היה בלנדד מאלט (אז קראו לזה פיור מאלט) וסקין היה הביטוי לקליפת לימון.

קוקטייל וויסקי סקין צילום: יחצ

מצרכים
כוס – מאג שקוף
60 מ"ל מים רותחים
30 מ"ל שקלטון וויסקי בלנדד מאלט
1 כפית סוכר
1 טוויסט לימון

ההכנה
1. נשטוף את הכוס במים רותחים כדי לחמם אותה.
2. נערבב היטב את הסוכר וקליפת הלימון עם 30 מ"ל מים רותחים כדי להמיס את הסוכר
3. נמזוג את הוויסקי ואת שארית המים הרותחים ונערבב שוב.
לחיים- חמים ונעימים!

וויסקי סאוור של חורף  Whisky Sour of Winter
קוקטייל עשיר ומלא, חמצמץ ופירותיי – מושלם להתכרבל אתו בלילה חורפי.

מצרכים
כוס – קופ
30 מ"ל טמנאוולין וויסקי גראנש פיניש
20 מ"ל סנדמאן פורט פאונדר'ס רזרב
20 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל מי סוכר דמררה

וויסקי סאוור. צילום: יחצ

1 חלבון של ביצה
גארניש – אגוז מוסקט מגורד
ההכנה
1.
 נמלא את הכוס שלנו בקרח לקירור מראש של הכוס.
2. ניקח שייקר ללא קרח נמזוג לתוכו את חמשת המרכיבים וננער היטב במשך כ-10 שניות להקצפה ראשונית.
3.נוסיף קרח לשייקר וננער עוד כ-20 שניות נוספות. נ
4. רוקן את הקרח מהכוס ונמזוג לתוכה תוך סינון כפול את הקוקטייל,
5. נגרד מעל אגוז מוסקט.
לחיים!

אלכסנדר  The Alexander
קוקטייל שנוצר לפני יצירת מותגי האלכוהול בשם זה, חיבור מושלם בין שני משקאות שלא הייתם חושבים לערבב מלכתחילה…
מצרכים
כוס – לואובול
20 מ"ל ברוקר'ס ג'ין
20 מ"ל ליקר מוצארט שוקולד בלאק
20 מ"ל שמנת חצי חצי (תערובת של 1:1 בין שמנת לחלב)
גארניש – גבעול עלי נענע
ההכנה
1.
נקרר את הכוס באמצעות קרח.
2. נמזוג את שלושת המרכיבים לשייקר,
3. נוסיף קרח וננער במשך כ-15 שניות.
4. נרוקן את המים שהצטברו בכוס ונמזוג את הקוקטייל תוך סינון כפול.
נקשט ונתענג, לחיים!

אבי נהג להכין בחורף מספר משקאות מחממים, לנו כילדים היה שם רק קמצוץ של המשקה האלכוהולי
בעיקר זכור לי המשקה שאמי קראה לו הגוגל מוגל  ואבי קרא לו אנ נוג, גם קנקן סיידר תפוחים עם יין היה מוגש בשעות הערב בחורף ליד הטלוויזיה.  וסנגרייה עם פירות כיכבה באירוחי שבת בצהרים

קוקטייל אלכסנדר. צילום: יחצ

אג נוג Egg Nog
תרופה לכל התקררות

4 חלמונים
¼ כוס סוכר
2 כפות דבש
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה (לאירועים מיוחדים אפשר כוס חלב נוספת)
¼ וויסקי
1 מקל קינמון
ההכנה
1. טורפים את החלמונים עד שהם מתבהרים.  בהדרגה מוספים את סוכר והדבש תוך טריפה מתמדת , עד שמתקבלת תערובת בהירה וחלקה
2. מחממים את החלב, השמנת, ומקל קינמון  מוספים וסקי ומוספים תוך טרפה  בהדרגה לתערובת בחלמונים
3. טובלים שפת כוס במים ולאחר מכן בקערה עם סוכר חום וקינמון . מתקבל זיגוג סוכר זהוב בקצה הכוס
4. מוזגים את המשקה לכוס
נהנים מטעם המשקה ומקווים שהדפעת תעבור.
לאירועים חגיגיים היו משדרגים
.1 מקציפים את ארבעת החלבונים במיקסר עם כף סוכר לקבלת קציפה יציבה.
2. בהדרגה ובעדינות מקפלים את הקציפה לתוך תערובת החלמונים והחלב.

סיידר תפוחים עם יין
עת הגשם מתדפק על חלוני אני אוהבת להתכרבל בשמיכה מול הקמין ולשתות סיידר תפוחים חמים.
המצרכים
½ ליטר תרכיז סיידר
200 גר' פרוסות תפוח מיובש
1 ליטר מים
1-2 כוסות יין אדום
1 מקל קינמון שבור
3 מסמרי ציפורן
2-4 כפות סוכר חום
ההכנה
מחממים הכל בסיר למשך 20 דקות, מגישים בכוס יין גדולה, ומוסיפים פרוסה או שתיים תפוח מיובש.

סנגרייה לילדים

הסנגרייה היא המשלב יין אדום עם מיץ תפוזים ושלל פירות הדר טריים. בגרסה שלפניכם תוכלו להכין סנגרייה טעימה ומתוקה בלי יין.
המצרכים
1בקבןק יין תירוש
1/2 ליטר מיץ תפוזים
1 תפוז מחולק לפלחים רצוי להוריד ציפה שישאר רק פילה התפוז
1 תפוח  פינק ליידי חתוך לקוביות
1 אגס חתוך לקוביות
1 כפית סוכר חום
מקל קינמון
ההכנה
לחמם את הנוזלים  עם מקל הקינמון ,הסוכר, התפוחים והאגסים
להוסיף אתיתר המרכיבים.
לטעום ולשפר טעמים
להגיש בקערה גדולה עם מצקת למזוג לכוסות יין/ וויסקי

 

חמים ונעים- לחיים

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן