Skip to content

בואו לגלות את האמרונה

בין היינות הגדולים של איטליה שמור מקום של כבוד לאמרונה דלה וואלפוליצ'לה, הנציג הבכיר של מחוז ונטו. תהליך הכנתו הייחודי יוצרים יין עמוק ומורכב בעל טעם עשיר ואינטנסיבי וניחוחות נפלאים. טומאסי הוא אחד היקבים הוותיקים והמובילים בונטו ואחד מיצרני האמרונה הנחשבים ביותר, טעמנו.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בין היינות הגדולים של איטליה שמור מקום של כבוד לאמרונה דלה וואלפוליצ'לה, הנציג הבכיר של מחוז ונטו. תהליך הכנתו הייחודי יוצרים יין עמוק ומורכב בעל טעם עשיר ואינטנסיבי וניחוחות נפלאים. טומאסי הוא אחד היקבים הוותיקים והמובילים בונטו ואחד מיצרני האמרונה הנחשבים ביותר, טעמנו.

אין ספק שאחד היינות הגדולים של איטליה הוא האמרונה דלה וואלפוליצ'לה, יין אדום מאזור וואלפוליצ'לה בצפון מזרח איטליה, מחוז ונטו.  היין מיוצר בשיטה ייחודית הנקראת אפסימנטו, בה מייבשים את הענבים מספר חודשים לפני הסחיטה. תהליך זה מביא ליין עשיר ואינטנסיבי שכולו טעמים וניחוחות. הענבים המשמשים להכנת האמרונה הם בדרך כלל קורבינה, רונדינלה ומולינארה. ולעיתים האוזלטה , תהליך הייבוש מרכז את הסוכרים, הטאנינים ושאר טעמי הענבים, ומוביל ליין המתאפיין בעומקו ובמורכבותו. לאחר מכן היין מותסס ומתיישן מספר שנים בחביות עץ אלון לפני שהוא מבוקבק ומשווק .

אמרונה דלה ולפוליצ'לה של טומאסי (צילום דן בר דוב)
אמרונה דלה ולפוליצ'לה של טומאסי (צילום דן בר דוב)

לאמרונה דלה ולפוליצ'לה צבע אודם עמוק וניחוחות עזים של פירות יבשים, תבלינים וניל. היין בעל גוף מלא ובעל טעמי דובדבנים כהים, שזיפים, שוקולד ותבלינים. אחוז האלכוהול הגבוה והטאנינים העזים ביין הופכים אותו להתאמה מושלמת למנות בשריות דשנות. הפופולריות של היין גדלה בשנים האחרונות, וכיום הוא נחשב לאחד היינות היוקרתיים של איטליה האמרונה מיוצר בכמויות מוגבלות. לסיכום, האמרונה הוא יין ייחודי ומבוקש שנודע בעומקו, במורכבותו ובטעמיו העשירים. בין אם אתם אניני יין ותיקים או רק מתחילים את מסע היין שלכם, האמרונה הוא יין שבהחלט שווה לנסות.

אחד מיצרני האמרונה המובילים היא משפחת טומאסי, היקב המשפחתי נוסד בשנת 1902 על ידי ג'קומו טומאסי בלב אזור היין ההיסטורי של וואלפוליצ'לה קלאסיקו בצפון-מזרח איטליה. במשך השנים גדל היקב המשפחתי והוא נחשב כיום כאחד הטובים והחשובים באזור. לטומאסי יותר מ- 1,350 דונם כרמים איכותיים הנטועים באזורים הטובים ביותר ברחבי וואלפוליצ'לה מהם מופקים היינות האופייניים לאזור ובראשם האמרונה והריפאסו המפורסמים. בנוסף מחזיקה המשפחה באחוזה בשם פוג'יו אל טופו באזור מארמה שבטוסקנה. ויצא לי גם לטעום כמה מהיינות של טומאסי.

טומאסי פרוסקו המיוצר מענבי הגלרה ממחוז ונטו, יין מבעבע וקליל בעל אופי פירותי ,אלגנטי ומרענן, מחירו 65 שח.

טומאסי פינו גריג'ו, שתסס במכלי נירוסטה לשמירת טעמו הרענן. יין מרענן וארומטי בעל צבע ירקרק בהיר עם ניחוחות נעימים של דבש ופריחה , פינו גריג'יו נהדר. מחיר: 70 שח

טומאסי ואלפוליצ'לה קלאסיקו סופריורה כרם רפאל. בלנד של קורבינה (60%), רונדינלה (25%), מולינרה (15%).            התיישן בחביות: 15 חודשים בחביות עץ אלון סלובקי. צבעו של היין אדום עמוק והוא מציג ניחוחות דובדבנים, פלפל שחור, תבלינים וכמהין. יין בעל גוף בינוני עם הרבה פרי רענן וטאנינים רכים. מחיר: 85 ₪

טומאסי ריפאסו קלאסיקו סופריורה בלנד של : קורבינה (70%), רונדינלה (25%) וקורבינונה  (5%) התיישן בחביות: 18 חודשים. הריפאסו, לאחר התסיסה האלכוהולית, עובר תסיסה שניה עם ענבים שעברו ייבוש לייצור אמרונה. לאחר מכן מתיישן היין במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון גדולות בנות 6,500 ליטר. ליין צבע אדום עמוק עם ארומה של פירות יבשים, צימוקים ותבלינים. לריפאסו גוף מלא עם טאנינים מוצקים אך מתוקים וטעמי פרי מרוכזים מתפרצים. ריפאסו קלאסי מאוזן מאוד ומרשים עם סיומת ארוכה. המחיר: 110 שח

מהדורה מיוחדת של אמרונה לכבוד שנת ה 120 של יקב טומאסי (צילום דן בר דוב)
מהדורה מיוחדת של אמרונה לכבוד שנת ה 120 של יקב טומאסי (צילום דן בר דוב)

טומאסי אמרונה דלה ואלפוליצ'לה קלאסיקו עשוי מקורבינה (50%), רונדינלה (30%), קורבינונה (15%), מולינרה (5%), התיישן בחביות עץ אלון סלובקי בנפח 3500 ליטר במשך 36 חודשים אמרונה קלאסי משובח. האמרונה של טומאסי מציג ניחוחות עשירים ומרוכזים של חרובים, צימוקים וריבת פרי אדום מתוקה. יין עוצמתי מאוד ומרשים, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה. מחיר: 2010 – 500 ₪ 2013 – 350 ₪ 2018 – 250 ₪

טומאסי אמרונה דלה ואלפוליצ'לה קלאסיקו רזרבה קא' פלוריאן  התיישן בחביות: 48 חודשים. מופק מהכרם האיכותי והבוגר ביותר של טומאסי בסמוך לבית המשפחה המקורי. הענבים עוברים ייבוש מבוקר במשך כמאה ימים במהלכם מאבדים כ- 50% מנפחם. לאחר השלמת התסיסה מתיישן היין שנה בחביות באריק ושלוש שנים נוספות בחביות עץ אלון סלובקיות בנפח 3,500 ליטר. היין משווק לאחר התיישנות של כארבע שנים נוספות בבקבוק.

אמרונה משובח ברמה הגבוהה ביותר. מציג ניחוחות עשירים מאוד של פרי אדום בשל לצד תבלינים ומוקה. בעל גוף מלא מאוד ועשיר עם מורכבות נהדרת וסיומת ארוכה ואלגנטית. המחיר: 2010 – 585 ₪ 2013 – 490 ₪

גראפה משובחת (צילום דן בר דוב)
גראפה משובחת (צילום דן בר דוב)

טומאסי גראפה די אמרונה. הגראפה הנהדרת של טומאסי מיוצרת מגפת הענבים ששמשו ליצור האמרונה המשובח של היקב. זוהי גראפה מיושנת איכותית ביותר שמהווה סיום ראוי לארוחה משובחת. גראפה בעלת ניחוחות עשירים של עץ אלון, וניל ותבלינים, טעם עשיר ומלטף עם רמזים פירותיים וסיומת אלגנטית. המחיר: 235 ₪

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן