מנה מנחמת המתאימה לימים לחוצים.
את הרוטב אני מכינה בכמות גדולה (לפחות פי 4 ממה שבמתכון) מקפיאה בקופסאות של ליטר.
זה מספיק ל-4 מנות. אני מחממת את הרוטב ואז מוסיפה אליו פילה דג, או קציצות דג, או קציצות עוף.
כל אלו יחד עם לחם שחור או חלה וזאת פשוט מנה נפלאה משביעה ועם טעם של עוד.
דרגת קושי: בינוני *זמן הכנה: כשעה
*זמן בישול: 50 דקות *מספר מנות: 6 מנות
למצרכים:
4 פילה לברק
מושרים בלימון ומלח חצי שעה לפחות
לרוטב
¼ כוס שמן
1 פלפל חריף קלוי( לפיקנטי רוצים חריף תוסיפו יותר )
1 פלפל אדום/צהוב קלוי וקלוף
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1חציל קלוי קלף ( ניתן להשתמש בחציל על האש מקופסה )
4-8 שיני שום קלוף ופרוס
½ קופסה עגבניות קלופות
1 כוס גרגרי חומוס אופציונלי (ניתן להשתמש בחומוס מבושל ביתי או קפוא/ משומר)
1 כף ממרח לימון של משני
½ צרור כוסברה טרייה, קצוצה
½1 כפית מלח בערך
1 כפית סוכר
½ כפית פלפל גרוס טרי
½ כפית כרכום
צ'ילי גרוס לפי הטעם
½ כפית כמון
להגשה
טחינה טורקיז מוכנה
כוסברה
הכנת הרוטב
יוצקים ¼ כוס שמן לסיר רחב ומחממים.
מוסיפים את מחצית משיני השום, הסלרי, הפלפלים החריפים והעגבניות עם מחצית מהמיץ שבקופסה.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
מעבירים את תכולת הסיר+ מחצית הכוסברה למעבד מזון או במוט בלנדר מעבדים לרכז עגבניות סמיך
בסיר רחב שמים 2 כפות שמן קנולה מוסיפים את רכז העגבניות שהכנו,.
מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים את פלפלים הקלויים, בשר החציל השרוף, גרגרי החומוס, ממרח הלימון ומחצית מהכוסברה.
מוספים ½ כוס מים מתבלים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך.
בישול הדג
כחצי שעה לפני הארוחה מחממים את הרוטב מוספים את נתחי הדג והשום הנותר ומבשלים עשר דקות בסיר מכוסה.
משאירים בסיר מכוסה עוד רבע שעה.
הגשה
מסדרים בצלחת הגשה מעת טחינה על מחצית הצלחת, נתח דג במחצית השנייה, וסביבו יוצקים שפע רוטב מפזרים כוסברה טרייה/ בצל ירוק, על הכל, מגשים לצד לימון וחלה טרייה.
אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להוסיף לתבשיל בסוף הבישול זיתי קלמטה.
ניתן להחליף את הכוסברה בבזיליקום ואורגנו לטעם איטלקי או בפטרוזיליה.
את פילה הדג ניתן להחליף בקציצות עוף או כדורי בשר או קציצות דגים.
*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box וארוחות בוקר מפנקות לפרטים בדף טלי בישולים