Skip to content

קציצות בשר עם טחינה ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

קציצות בשר שילדים אוהבים במיוחד, עם טחינה גולמית שמעניקה לקציצות רכות וטעם נהדרים, ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה פריכה וטעימה
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

ימים מטלטלים, סוערים, פשוט סיוט עובר על כולנו, ויחד עם זאת אנו מחוייבים לשמור שגרה ועל תזונה מיטבית לילדים ולמשפחה.
קבלתי מתכון של השף אבי ביטון לארוחה בסיר מעולה, של קציצות בקר שילדים אוהבים במיוחד, עם טחינה גולמית ה של טורקיז שמעניקה לקציצות רכות וטעם נהדרים, ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה פריכה וטעימה. את המתכון כיף להכין עם הילדים ונפלא להגשה בארוחת צהרים או ערב.

צילום: שני בריל

המצרכים 

500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
4 כפות טחינה גולמית "טורקיז"
3 כפות גדוש קמח חומוס
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל

לרוטב:

150 גרם שעועית ירוקה
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
1 צרור עלי סלרי קצוצים
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כוס מים
מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  • בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.
  • יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  • מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.

מכינים את הרוטב

  1. שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.
  2. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות.
  3. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.

 הגשה 
אני מגישה עם אורז ומעט תימין /סלרי/בזיליקום

אותה הגברת בשינוי האדרת
ניתן להחליף את השעועית הירוקה בשעועית צהובה או אפונה
אני החלפתי את השעועית הירוקה בשעועית לבנה משמורים

צילום: טלי
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן