Skip to content

מיני סופגניות מהירות לסיום החג

ליום השמיני של החג מביאה מתכונים למיני סופגניות מהירות הכנה חגיגה מתוקה ומנחמת לסיום בהחנוכה 
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מיני סופגניות מהירות במלית טחינה, סילאן ושוקולד
חברת "אחוה", מגישה לרגל חנוכה מתכון קל הכנה, מתוק ומנחם, לסופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן וממרח שוקולד. הסופגניות בגודל ביס, מתפצחות בפה ובעלות טעם עשיר של טחינה מתוקה ומענגת, לחגיגת חנוכה משפחתית משמחת ומעודדת

צילום: יחצ

 מצרכים (לכ- 20 סופגניות ביס):

המצרכים
2 ביצים גדולות
1 חלמון
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
¼1כוס קמח
1/3  כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית גרידת לימון
1 כף ליקר תפוזים (שמתי ברנדי)

המילוי

ממרח טחינה עם סילאן וממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה" (400 גרם)

ההכנה

  1. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו.
  2. במקביל בקערת המיקסר מקציפים במיהרות בינונית את הביצים והחלמון יחד עם סוכר, מלח וגרידת לימון במשך מספר דקות לקציפה בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הקמח כשהוא מעורבב עם אבקת האפייה בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
  4. בעזרת כף קפיצית קטנה או בעזרת שתי כפיות רטובות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב עמוק.
  5. מעבירים את הסופגניות לקערה המרופדת בנייר סופג.
  6. ממלאים את הסופגניות בממרח טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד, בעזרת שקית זילוף וצנטר.
  7. לפזר מעל אבקת סוכר ולקשט בנגיעות מהממרחים המתוקים, או לצפות בשוקולד מומס

 מיני סופגניות במולטיקייק
   בלי טיגון מהיר הכנה מתוק ומפנק

צילום: טלי

המצרכים
1 גביע יוגורט
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח או קמח לבן מנופה +1 שקית אבקת אפייה
שמן קנולה או תרסיס שמן

מלית וציפוי : ריבת תות או פטל, שוקולד מומס סוכריות צבעוניות וכו'

ההכנה

1. מכינים קערה גדולה ואליה מכניסים את כל המצרכים במתכון לעיל, מלבד הקמח. מערבבים הכל היטב.
חשוב להמשיך ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
2. מוסיפים את הקמח לאחר ניפוי, ויוצרים בלילה אחידה וחלקה ללא גושים אשר יפגעו במרקם המנה ובטעם הסופי.
3. מכינים את מחבת המולטי קייק, משמנים במעט שמן או תרסיס שמן, וממלאים כל שקע במכשיר המולטיקייק עד לסופו. 4. אופים במכשיר המולטי קייק למשך 5-6 דקות. יש לשים לב לזמן האפייה על מנת למנוע התייבשות הסופגניות. אופים          עד להזהבה.
חשוב מאוד להקפיד לא לחרוג מזמן האפייה על מנת שהסופגניות לא ישרפו ויתייבשו

    כעת שלב הכיף שאפשר להכין עם הילדים , המילוי:
מכינים מראש תוספות אהובות- שוקולד, מייפל, ריבה במזרק אפייה.
מזריקים לתוך הסופגניות. מפזרים מעליהן אבקת סוכר או מצפים בשוקולד מומס ומעטרים  ומגישים.

צילום: טלי
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן