ביקור בית: בית היין במעברות

מסעדה כפרית בלב קיבוץ מעברות, עם אווירה נעימה ומחירים עממיים, המציעה גם חנות יין מקצועית, שופעת מוצרים תוך שירות אמין ואדיב. קרוב ונגיש – 30 דקות מתל-אביב

ביקור בית: בית היין במעברות

מסעדה כפרית בלב קיבוץ מעברות, עם אווירה נעימה ומחירים עממיים, המציעה גם חנות יין מקצועית, שופעת מוצרים תוך שירות אמין ואדיב. קרוב ונגיש – 30 דקות מתל-אביב

מסעדה כפרית בלב קיבוץ מעברות, עם אווירה נעימה ומחירים עממיים, המציעה גם חנות יין מקצועית, שופעת מוצרים תוך שירות אמין ואדיב. קרוב ונגיש – 30 דקות מתל-אביב

מאת שי שגב

בית היין בקיבוץ מעברות, נמצא אי שם על הדרך בכביש 4, בלב הקיבוץ הפסטורלי השוכן בין נתניה לחדרה. המסעדה הכפרית פרוסה על מרפסת קסומה, במה שהיה בעבר חדר קירור תפוחי האדמה של הקבוצה במהלך שנות החמישים של המאה הקודמת. כיום המסעדה מעוצבת במראה אירופאי מלא עץ, מעין אווירה משפחתית סמי-רומנטית, וקהל מאוד מגוון, כשלצידה חנות יין ובירה מפוארת.

מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות, צילום: שירן כרמל
מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות, צילום: שירן כרמל

המקום ידוע כאתר עלייה לרגל בעת פסטיבל הבירה הוותיק, שהחל את דרכו לפני כעשור, ונחשב כאחד מאירועי הבירה החשובים בישראל. הפסטיבל הוא פרי ההפקה המשותפת של בית היין בקיבוץ יחד עם חברת הפקה בתחום משקאות הבירה, ובמהלך האירוע ניתן ליהנות משלל טעימות של יצרנים מקומיים, מגוון מאכלים ומופעי מוזיקה נהדרים. לאחר בירור קצר למועד הפסטיבל השנה, התברר לדאבוני, כי דווקא במהלך 2012 לא מתוכננת חינגה מבעבעת וכוהלית זו – וחבל.

ארוחה משכרת

במהלך כל ימות השבוע, חנות המשקאות והמסעדה ביחסי גומלין הדדיים: החל מהעיצוב המשותף של שולחנות עץ מלא לצד חביות יין ריקות, תפריט הדואג להתאים כוסית יין או בירה לכל מנה, ועד לבישול המתובל במשקאות משכרים בחלק מכובד מן המנות. בנוסף, הסועדים יכולים לגשת ולרכוש בקבוק, להוסיף דמי חליצה צנועים (25 שקל) ולשתות בהנאה. חשוב להדגיש, כי על אף כל זאת, המקום בהחלט מתאים גם לילדים – והתפריט מאפשר לכל אחת ואחד למצוא את הקרוב לבטנו.

מנת דג המוסר האפוי וברקע פירה תפוחי אדמה חלומי, צילום: שירן כרמל
מנת דג המוסר האפוי וברקע פירה תפוחי אדמה חלומי, צילום: שירן כרמל

בין המנות המעניינות והטעימות בתפריט, כדאי לנסות את הסלק צלוי עם רוקפור, אגוזים וקרם פרש (26 שקל), פסטה א-לה בוסקיולה עם אספרגוס ופטריות צלויות ברוטב שמנת עדין (58 שקל). במנות העיקריות לא כדאי לפספס את ה"סופרים עוף", חזה עוף ממולא באווז מעושן, מוצרלה, רוטב עגבניות ופירה תפוחי אדמה יין  (62 שקל). מנה עיקרית נוספת שלא כדאי להחמיץ היא פילה מוסר במחבת המוגש עם קרם פלפלים, תרד ופירה תפוחי אדמה (94 שקל). לצד המנות שלל תוספות, אך חשוב לשבח במיוחד את פירה תפוחי האדמה. יתכן בהשראת המקום ששימש כמקרר תפוחי האדמה, גם כיום, השף מוציא את אחת ממנות הפירה הנימוחות והטעימות בארץ.

גם לקטנטנים 

גינת המסעדה הפסטורלית בלב הקיבוץ, צילום: שירן כרמל
גינת המסעדה הפסטורלית בלב הקיבוץ, צילום: שירן כרמל

בשלל הקינוחים המגוונים, נמצא פאי התפוחים, שאמנם לא נעשה במסעדה, אבל בהחלט נעשה בקונדיטוריה הסמוכה של הקיבוץ (36 שקל), ולאלו שמחפשים את הכבד והשוקולדי, לבקש את המוס שוקולד ואגוזי לוז של השף (36 שקל) – אחרי זה לא תוכלו לבקש עוד קינוח שבועיים, כי הטעם המצוין עוד נשאר.

בית היין הוא אולי מקום 'על הדרך' המרוחקת מתל-אביב, אך שווה ולעצור ולו בשביל מנות טעימות, שירות אדיב ומהיר, ואפילו ביום קיץ חמים – לילדים יש אפשרות להשתולל בגינה החביבה. המסעדה בקיבוץ מעברות מספקת תמורה נהדרת באיכות האוכל, בגיוון, בשירות ובמחיר. מומלץ.

המסעדה פתוחה בימים שני עד שבת מ-09:00 ועד חצות.

מסעדה כפרית בלב קיבוץ מעברות, עם אווירה נעימה ומחירים עממיים, המציעה גם חנות יין מקצועית, שופעת מוצרים תוך שירות אמין ואדיב. קרוב ונגיש – 30 דקות מתל-אביב

מאת שי שגב

בית היין בקיבוץ מעברות, נמצא אי שם על הדרך בכביש 4, בלב הקיבוץ הפסטורלי השוכן בין נתניה לחדרה. המסעדה הכפרית פרוסה על מרפסת קסומה, במה שהיה בעבר חדר קירור תפוחי האדמה של הקבוצה במהלך שנות החמישים של המאה הקודמת. כיום המסעדה מעוצבת במראה אירופאי מלא עץ, מעין אווירה משפחתית סמי-רומנטית, וקהל מאוד מגוון, כשלצידה חנות יין ובירה מפוארת.

מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות, צילום: שירן כרמל
מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות, צילום: שירן כרמל

המקום ידוע כאתר עלייה לרגל בעת פסטיבל הבירה הוותיק, שהחל את דרכו לפני כעשור, ונחשב כאחד מאירועי הבירה החשובים בישראל. הפסטיבל הוא פרי ההפקה המשותפת של בית היין בקיבוץ יחד עם חברת הפקה בתחום משקאות הבירה, ובמהלך האירוע ניתן ליהנות משלל טעימות של יצרנים מקומיים, מגוון מאכלים ומופעי מוזיקה נהדרים. לאחר בירור קצר למועד הפסטיבל השנה, התברר לדאבוני, כי דווקא במהלך 2012 לא מתוכננת חינגה מבעבעת וכוהלית זו – וחבל.

ארוחה משכרת

במהלך כל ימות השבוע, חנות המשקאות והמסעדה ביחסי גומלין הדדיים: החל מהעיצוב המשותף של שולחנות עץ מלא לצד חביות יין ריקות, תפריט הדואג להתאים כוסית יין או בירה לכל מנה, ועד לבישול המתובל במשקאות משכרים בחלק מכובד מן המנות. בנוסף, הסועדים יכולים לגשת ולרכוש בקבוק, להוסיף דמי חליצה צנועים (25 שקל) ולשתות בהנאה. חשוב להדגיש, כי על אף כל זאת, המקום בהחלט מתאים גם לילדים – והתפריט מאפשר לכל אחת ואחד למצוא את הקרוב לבטנו.

מנת דג המוסר האפוי וברקע פירה תפוחי אדמה חלומי, צילום: שירן כרמל
מנת דג המוסר האפוי וברקע פירה תפוחי אדמה חלומי, צילום: שירן כרמל

בין המנות המעניינות והטעימות בתפריט, כדאי לנסות את הסלק צלוי עם רוקפור, אגוזים וקרם פרש (26 שקל), פסטה א-לה בוסקיולה עם אספרגוס ופטריות צלויות ברוטב שמנת עדין (58 שקל). במנות העיקריות לא כדאי לפספס את ה"סופרים עוף", חזה עוף ממולא באווז מעושן, מוצרלה, רוטב עגבניות ופירה תפוחי אדמה יין  (62 שקל). מנה עיקרית נוספת שלא כדאי להחמיץ היא פילה מוסר במחבת המוגש עם קרם פלפלים, תרד ופירה תפוחי אדמה (94 שקל). לצד המנות שלל תוספות, אך חשוב לשבח במיוחד את פירה תפוחי האדמה. יתכן בהשראת המקום ששימש כמקרר תפוחי האדמה, גם כיום, השף מוציא את אחת ממנות הפירה הנימוחות והטעימות בארץ.

גם לקטנטנים 

גינת המסעדה הפסטורלית בלב הקיבוץ, צילום: שירן כרמל
גינת המסעדה הפסטורלית בלב הקיבוץ, צילום: שירן כרמל

בשלל הקינוחים המגוונים, נמצא פאי התפוחים, שאמנם לא נעשה במסעדה, אבל בהחלט נעשה בקונדיטוריה הסמוכה של הקיבוץ (36 שקל), ולאלו שמחפשים את הכבד והשוקולדי, לבקש את המוס שוקולד ואגוזי לוז של השף (36 שקל) – אחרי זה לא תוכלו לבקש עוד קינוח שבועיים, כי הטעם המצוין עוד נשאר.

בית היין הוא אולי מקום 'על הדרך' המרוחקת מתל-אביב, אך שווה ולעצור ולו בשביל מנות טעימות, שירות אדיב ומהיר, ואפילו ביום קיץ חמים – לילדים יש אפשרות להשתולל בגינה החביבה. המסעדה בקיבוץ מעברות מספקת תמורה נהדרת באיכות האוכל, בגיוון, בשירות ובמחיר. מומלץ.

המסעדה פתוחה בימים שני עד שבת מ-09:00 ועד חצות.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן