סלטי שובה לחגיגות הנוביגוד

שני מתכונים לסלט שובה – סלט רוסי המככב בארוחות חגיגיות

סלטי שובה לחגיגות הנוביגוד

שני מתכונים לסלט שובה – סלט רוסי המככב בארוחות חגיגיות

סלט שובה  מהמטבח הרוסי שהוא  ארוחה מלאה,  שכבות של תפוחי אדמה וסלק, דג מלוח וביצים קשות, שמקשר בניהן מיונז איכותי וכשמכינים אותו בתבנית פיירקס שקופה או למנה אישית בכוסות שקופות, או ברינג,  מתקבלת ממש מנה מרשימה שקוצרת מחמאות מכולם
רשת טיב טעם לרגל הנובגוד מגישה מתכון לסלט שובה משודרג של השפית סבינה ולדמן.
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

צילום: בן יוסטר
צילום: בן יוסטר

המצרכים ל־6 מנות:
1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

2 כפות גדושות של חרדל

2 כפות דבש

2 כפות גדושות של שמיר קצוץ

2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה

1 כף חומץ תפוחים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

לרוטב
4 כפות מיונז
4 כפות שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
1 כפית צלפים קצוצים
2 כפות פרמזן מגורד
מיץ מ־½ לימון
מלח ופלפל

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.
  3. מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון.
  4. צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים
  5. מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר.
  6. מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר.
  7. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק.
  8. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים

סלט שובה דג מלוח של בבושקה

מצרכים:
1 בצל לבן, קצוץ דק

200 גרם פילה דג מלוח, עדיף הרינג, (כ-3 יחידות) חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ

4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מבושלים לריכוך ומקולפים

2 גזרים, מבושלים לריכוך ומקולפים

2 סלקים בגודל בינוני , מבושלים לריכוך ומקולפים

6 כפות (150 מ"ל) מיונז

3 ביצים קשות

מלח, פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

ההכנה

  1.  מניחים את הבצל הקצוץ ופרוסות הדג המלוח בקערה ומערבבים היטב.
  2.  מניחים בקערית את המיונז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3.  מגרדים בפומפייה לקערות נפרדות את תפוחי האדמה, הגזרים, הסלקים, תפוח העץ והביצים.
  4. שומרים בצד ביצה קשה (להגשה). מתחילים במלאכת ההרכבה.

הרכבת הסלט

  1. בקערת או כוסות  שקופת, מסדרים שכבה אחידה של הדג המלוח והבצל הקצוץ.
  2. בעזרת מרית מורחים מעל שכבה דקה של מיונז.
  3. מניחים מעל שכבה אחידה של  תפוח אדמה מגורר ומעליה מורחים שכבה דקה של מיונז.
  4. מסדרים אחת מעל השנייה שכבות נוספות של גזר מגורר, תפוח עץ מגורר
  5. ביצים מגוררות וסלק מגורר
  6.  בין השכבות מורחים שכבה דקה של מיונז. מכסים ומעבירים למקרר עד להגשה.

סלט שובה  מהמטבח הרוסי שהוא  ארוחה מלאה,  שכבות של תפוחי אדמה וסלק, דג מלוח וביצים קשות, שמקשר בניהן מיונז איכותי וכשמכינים אותו בתבנית פיירקס שקופה או למנה אישית בכוסות שקופות, או ברינג,  מתקבלת ממש מנה מרשימה שקוצרת מחמאות מכולם
רשת טיב טעם לרגל הנובגוד מגישה מתכון לסלט שובה משודרג של השפית סבינה ולדמן.
"שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

צילום: בן יוסטר
צילום: בן יוסטר

המצרכים ל־6 מנות:
1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג

2 כפות גדושות של חרדל

2 כפות דבש

2 כפות גדושות של שמיר קצוץ

2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה

1 כף חומץ תפוחים

4 ביצים קשות

מלח ופלפל

לרוטב
4 כפות מיונז
4 כפות שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
1 כפית צלפים קצוצים
2 כפות פרמזן מגורד
מיץ מ־½ לימון
מלח ופלפל

ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.
  3. מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון.
  4. צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים
  5. מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר.
  6. מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר.
  7. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק.
  8. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים

סלט שובה דג מלוח של בבושקה

מצרכים:
1 בצל לבן, קצוץ דק

200 גרם פילה דג מלוח, עדיף הרינג, (כ-3 יחידות) חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ

4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, מבושלים לריכוך ומקולפים

2 גזרים, מבושלים לריכוך ומקולפים

2 סלקים בגודל בינוני , מבושלים לריכוך ומקולפים

6 כפות (150 מ"ל) מיונז

3 ביצים קשות

מלח, פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

ההכנה

  1.  מניחים את הבצל הקצוץ ופרוסות הדג המלוח בקערה ומערבבים היטב.
  2.  מניחים בקערית את המיונז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3.  מגרדים בפומפייה לקערות נפרדות את תפוחי האדמה, הגזרים, הסלקים, תפוח העץ והביצים.
  4. שומרים בצד ביצה קשה (להגשה). מתחילים במלאכת ההרכבה.

הרכבת הסלט

  1. בקערת או כוסות  שקופת, מסדרים שכבה אחידה של הדג המלוח והבצל הקצוץ.
  2. בעזרת מרית מורחים מעל שכבה דקה של מיונז.
  3. מניחים מעל שכבה אחידה של  תפוח אדמה מגורר ומעליה מורחים שכבה דקה של מיונז.
  4. מסדרים אחת מעל השנייה שכבות נוספות של גזר מגורר, תפוח עץ מגורר
  5. ביצים מגוררות וסלק מגורר
  6.  בין השכבות מורחים שכבה דקה של מיונז. מכסים ומעבירים למקרר עד להגשה.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן