Skip to content

מאפים מפתיעים קלי הכנה

ארבעה מתכונים קלי הכנה עם סדרת הבצקים המצוננים ומוכנים לאפייה של "שמרית"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

במרוץ החיים רבים מחפשים קיצורי דרך להכנת ארוחות בריאות טעימות, במינימום עבודה ומוצרים זמינים ומקלים. חברת שמרית זיהתה צורך זה והוציאה את הבצקים מהמקפיא ומושווקת מוצרי בצק מצוננים ומרודדים, ללא חומרים משמרים. פשוט מעולה. זהו פתרון אידאלי כאשר בערב לילד 'בא' פיצה . פורסים את הבצק מורחים ממרח או רוטב עגבניות כלשהו, מפזרים גבינה וירקות אהובים . בתוך חצי שעה יש פיצה חמה וטעימה. או להכנת מאפים מהירים לאורחים מפתיעים

צילום: טופ טאץ
צילום: טופ טאץ

והבצקים? לעילא ולעילא, נעים לעבודה, מוצאים מהמקרר, מכינים מלית ממלאים ממלאים ולתנור.

מבצק הפילו הכנתי מיני שקיקים גבינה וחצילים. תמיד כשקנתי בצק פילו לא ידעתי אם אוכל לעבוד עימו, לעיתים קרובות לאחר הפשרה גליתי שהעלים יבשים ונשברים בקלות. הבצק פילו המצונן  מגיע בכמות של חמש מאות גרם,14 דפים, כמות המספיקה למשפחה ואין צורך לחשוב אך לאחסן שאריות, הדפים נפרדים בקלות וגמישים. והכי חשוב לי, אני נהנת להכין מאפים פריכים בלי טון שומן.

מיני שקיקי פילו במלית גבינות וחצילים

המצרכים
חבילה בצק פילו מצונן של שמרית
3 כפות שמן זית איכותי
וביצה עם מעט חלב

המלית
1 חציל קלוי
100 גרם גבינה בולגרית
50 גרם קוטג'
100 גרם ריקוטה
כ70 גרם קשקבל
גרדת לימון מחצי לימון
עלים מענף בזיליקום
לערבב למסה אחידה

הכנת השקיקים
לחמם תנור ל-200 מעלות
לפרוס שלושה עלים על משטח עבודה
לחלק לשישה מלבנים שווים
להניח במרכז תבנית המאפינס שני מלבנים אחד על השני במקביל
למרוח במעט שמן ולהניח מלבן שלישי
לשים כף מלית ולאסוף את שולי הבצק ולסובב בתנועות הברגה לסגירת השקית
למרוח מעט שמן על הבצק
לעשות 24 מאפינס.
בבצק הנותר תוכלו למלא כשטרודל או לשימוש אחר.
למרוח בביצה מעורבת במעט חלב.
להנמיך את חום התנור ל180 מעלות ולאפות כחצי שעה עד השחמה.

מולץ לאכול חם, במידה ונשאר ניתן לחמם בתנור/ טוסטר אובן אבל המאפה יאבד מפרכיותו.

כתר אנטיפסטי
את הכתר היפיפה הזה הכנתי עם בצק הפיצה המצונן של שמרית והוא ממולא באנטיפסטי וגבינות

המצרכים
1 חבילה בצק פיצה מצונן של שמרית

צילום: טופטאץ

הבצק לפיצה מגיע מגולגל בנייר אפייה, מה שמקל על השימוש ומאפשר לשלוט בתוספות על הפיצה. רק להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית אפייה, להוסיף רוטב ותוספות ולאפות. אני גיליתי שאפשר להכין עמו מאפים מלוחים שונים, וגם מאפים מתוקים . מומלץ

למילוי
3 כפות פיסטו
4 פרוסות חציל אפויות בתנור קצוצות גס
פלפל קלוי קלוף פרוס לרצועות
מלח פלפל

אפשריות נוספות
גבינות, זיתים, קונפי שום, בטטה אפויה

ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
פורסים את הבצק
מורחים פסטו על שני שליש מהבצק
מפזרים חצילים ורצועות פלפל
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס
מגלגלים לרולדה
פורסים לשמונה פרוסות ומסדרים בתבנית
מברשים בשמן זית ואופים כ25-30 דקות עד קבלת צבע שחום יפה.
מוצאים מהתנור ומברשים בשמן זית

מאפה זה נוח להכנה מראש וניתן לשמורו 24 שעות במקרר ולחמם או להקפיא.

שטרודל תפוחים בקלי קלות

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים
1 בצק עלים מצונן "שמרית" (300 גרם)

צילום: טופטאץ

למריחה על הבצק
קונפיטורה פירות יער/תות
המלית
4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות
1 כף חמאה
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון
½ כוס סוכר חום (100 גר')
לציפוי
1 ביצה טרופה
½ כפית סוכר חום
½ כפית אבקת סוכר וקינמון

ההכנה
מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.

הכנת המילית
מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר. מערבבים
מוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים.
מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים.
מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.

הרכבת השטרודל
מחממים תנור ל180 מעלות
פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית
מורחים קנפטורה
ומניחים את המלית בנדיבות רצוי להשאיר 2 ס"מ ללא מלית
מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.
מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.
אופים בתנור החם כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.

הגשה 
מגישים עם אבקת סוכר מעל לצד גלידה

טארט לימון ומרינג קל הכנה

המצרכים 

בצק פריך מצונן של שמרית

למלית 
1 פחית חלב מרוכז(400 גרם)
½ חצי כוס לימון סחוט טרי
גרידה משני לימונים
4 חלמונים

המרינג 
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח

צילום: טופטאץ

הכנת התחתית 
הבצק מגיע מרודד ומגולגל על ניר אפיה.
לשמן תבנית בספרי שמן
לפרוס את הבצק לשים את תבנית הפאי על הבצק
לסמן חיתוך גדול בשתי ס"מ מקוטר התבנית
לחתוך לפי הסימון
להרים את הבצק בעזרת נייר אפיה ומערוך
להפוך שנייר אפיה יהיה עליון ולהניח בתבנית, להדק לתבנית
להניח נייר אפיה ומשקולת על הבצק
לאפות כ-10-15 דקות אפיה עיוורת עד חצי אפוי

הכנת המילית 
לטרוף  יחד את כל מרכיבי המלית לקרם המוגני
לצקת על הקלתית האפויה וקרה
לאפות בחום של 180 מעלות כ-20-25 דקות עד התייצבות הקרם
מצננים לחלוטין

הכנת המרינג 
להקציף חלבונים
להוסיף בזרם איטי את הסוכר
ולהקציף כ10 דקות עד קבלת קרם סמיך ומבריק
להעביר את החלבונים לשק זילוף עם צנטר כוכב
ולזלף על קרם הלימון האפוי
משחמים את המרנג בעזרת ברנר
אין ברנר?
ניתן לחמם תנור למצב גריל ולהשחים בתנור, יש להשגיח בעת האפיה בגריל ולהיזהר שלא ישרף

צילום: נמרוד סונדרס

הבצקים זמנים במקררים, נוחים לשימוש ועכשיו עליכם רק למצוא מלית אהובה ולהכין בקלות מאפים מעולים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן