Skip to content

אבוקדו כמו שלא הכרתם

אוהבים אבוקדו? לדעתי הוא אהוב על כולם . הפעם מביאה מתכונים מפתיעים לאבוקדו

אבוקדו כמו שלא הכרתם

אוהבים אבוקדו? לדעתי הוא אהוב על כולם . הפעם מביאה מתכונים מפתיעים לאבוקדו

אני מאוהבת קשות באבוקדו ובכל צורת הכנה. בסלט, בדיפ, מוחמץ ובכריכים. לכן, משמח לדעת שיש ירידת מחיר של האבוקדו בשווקים וש"חקלאי גרנות" משווקת לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים אבוקדו ממותג במחיר שווה לכל כיס.
יתרונות האבוקדו

על פי מחקרים,האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב.
* באבקדו כמות גדולה של ויטמנים- חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקיחמצון, קרינה והרעלה.
ָ*האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול.
*האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

הבעיה עם האבקדו שהם צגיעים קשים ובבת אחת כולם מבשלים בדיוק כמו הבננות .
לאחרונה אני מכינה אבוקדו כבוש, בו אני משתמשת באבקדו לא בשל, ותוך שעתיים הוא מוכן לאכילה וטעים.. הוא מתאים כתוספת לסלטים מעולה בכריכים(לא משחיר )
אבוקדו כבוש 
לתחמיץ 
240 מ"ל חומץ לבן(הדרים או חומץ יין לבן)( כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
100 גרם סוכר לבן(חצי כוס אפשר גם פחות)
1 כף מלח
להרתיח בקלחת קטנה את חומרי התחמיץ עד המסת הסוכר לקרר לטמפרטורת החדר
להכין בצנצנת מעוקרת 
2 אבוקדו לא בשלים מקולפים ופרוסים בעובי חצי ס"מ
2 שיני שום פרוסות
מעט שציר קצוץ/ לחלופין כוסברה
מעט צי'לי גרוס
לסדר בשכבות בצנצנת
לצקת מעל את התחמיץ המקורר
לסגור את הצנצנת
להמתין שעתיים לפני האכילה.
עוד מתכון חדש שמכיל שני פירות האהובים עלי מנגו ואבקדו שילוב מנצח.

סלט מנגו אבוקדו
סלט אבוקדו מנגו שילוב של שני פירות אהובים. הסלט הזה הוא סלט נהדר כתוספת למנה עיקרית, לברבקיו ולכל פיקניק.
המצרכים
2 אבוקדו רכים במידה חתוכים לקוביות
1בצל אדום קצוץ
6 עגבניות שרי חצויות
1/2 כוס בזיליקום או כוסברה קצוץ
ויניגרט
מיץ לימון מלימון שלם
2 כפות שמן זית,
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הרכבת הסלט
לסדר בקערה את הירקות לתבל ולערבב
אפשר לשמור שאריות במקרר במשך יומיים בכלי אטום אבל נדיר שלא מתחסל

סלט אבוקדו ומנגו
סלט אבוקדו ומנגו

*הכותבת בעלת 'טלי בישולים' – מכינה מספקת לאנץ' בוקס- ארוחות צהרים במינוי שבועי 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אני מאוהבת קשות באבוקדו ובכל צורת הכנה. בסלט, בדיפ, מוחמץ ובכריכים. לכן, משמח לדעת שיש ירידת מחיר של האבוקדו בשווקים וש"חקלאי גרנות" משווקת לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים אבוקדו ממותג במחיר שווה לכל כיס.
יתרונות האבוקדו

על פי מחקרים,האבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב.
* באבקדו כמות גדולה של ויטמנים- חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקיחמצון, קרינה והרעלה.
ָ*האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול.
*האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

הבעיה עם האבקדו שהם צגיעים קשים ובבת אחת כולם מבשלים בדיוק כמו הבננות .
לאחרונה אני מכינה אבוקדו כבוש, בו אני משתמשת באבקדו לא בשל, ותוך שעתיים הוא מוכן לאכילה וטעים.. הוא מתאים כתוספת לסלטים מעולה בכריכים(לא משחיר )
אבוקדו כבוש 
לתחמיץ 
240 מ"ל חומץ לבן(הדרים או חומץ יין לבן)( כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
100 גרם סוכר לבן(חצי כוס אפשר גם פחות)
1 כף מלח
להרתיח בקלחת קטנה את חומרי התחמיץ עד המסת הסוכר לקרר לטמפרטורת החדר
להכין בצנצנת מעוקרת 
2 אבוקדו לא בשלים מקולפים ופרוסים בעובי חצי ס"מ
2 שיני שום פרוסות
מעט שציר קצוץ/ לחלופין כוסברה
מעט צי'לי גרוס
לסדר בשכבות בצנצנת
לצקת מעל את התחמיץ המקורר
לסגור את הצנצנת
להמתין שעתיים לפני האכילה.
עוד מתכון חדש שמכיל שני פירות האהובים עלי מנגו ואבקדו שילוב מנצח.

סלט מנגו אבוקדו
סלט אבוקדו מנגו שילוב של שני פירות אהובים. הסלט הזה הוא סלט נהדר כתוספת למנה עיקרית, לברבקיו ולכל פיקניק.
המצרכים
2 אבוקדו רכים במידה חתוכים לקוביות
1בצל אדום קצוץ
6 עגבניות שרי חצויות
1/2 כוס בזיליקום או כוסברה קצוץ
ויניגרט
מיץ לימון מלימון שלם
2 כפות שמן זית,
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הרכבת הסלט
לסדר בקערה את הירקות לתבל ולערבב
אפשר לשמור שאריות במקרר במשך יומיים בכלי אטום אבל נדיר שלא מתחסל

סלט אבוקדו ומנגו
סלט אבוקדו ומנגו

*הכותבת בעלת 'טלי בישולים' – מכינה מספקת לאנץ' בוקס- ארוחות צהרים במינוי שבועי 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן